ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΣΥΝΕΔΡΑΣΗ  ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15.4.2020

Δελτίο Τύπου 16-04-2020

Οι εξελίξεις στον θεραπευτικό τουρισμό υπό το πρίσμα της πανδημίας του  κορωναϊού και των περιοριστικών μέτρων που λήφθηκαν από την Ελληνική κυβέρνηση, βρέθηκαν στο επίκεντρο της τακτικής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης λόγο των γνωστών απαγορεύσεων.

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ανέστης Αναστασιάδης ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. και των Επιτροπών του Συλλόγου για τις τρέχουσες δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες που έλαβε ο Πανελλήνιος Σύλλογος την τελευταία περίοδο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ενημερώθηκε για την δράση για τους άστεγους που πραγματοποίησε ο Πανελλήνιος Σύλλογος με τη συνεργασία της παράταξης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Πράξεις για τη Μακεδονία και τον επικεφαλής της Χρήστο Παπαστεργίου και την ευγενική χορηγία – προσφορά από τον αναπληρωτή πρόεδρο του συλλόγου μας Νώντα Όχονο και την εταιρεία του OXONAS SΝΑCK (320 κιβώτια κρουασάν) με το γραφείο του πρόεδρου του Πανελληνίου Συλλόγου μας.

Ενημερώθηκε, επίσης για τις επιστολές προς τον δήμαρχο Ζάχαρως και τον πρόεδρο της ΕΤΑΔ σχετικά με τα προβλήματα των λουτρών Κυλλήνης -Καϊάφα και τα λουτρά της Αγίας Παρασκευής Χαλκιδικής και τις δύο απαντητικές επιστολές που έλαβε ο Πανελλήνιος Σύλλογος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ενημερώθηκε, στην συνέχεια για τις επιστολές του Πανελλήνιου Συλλόγου προς τον δήμο Γρεβενών σχετικά με τα λουτρά Κιβωτού, και προς το δήμο Τρικκαίων προκειμένου να έχει μία πλήρη ενημέρωση για το σχεδιασμό του δήμου για την δημιουργία των λουτρών στο Ρίζωμα.

Ακολούθησε η ενημέρωση των μελών του διοικητικού συμβουλίου από τον πρόεδρο του παραρτήματος Κύθνο και αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κύθνου Δημήτριο Βασάλο, ο οποίος έκανε μία εκτενή ενημέρωση σχετικά με τα λουτρά του νησιού και τις δυνατότητες ανάπτυξης τους.

Ακολούθησε η ενημέρωση από το μέλος του παραρτήματος από το Ρίζωμα του δήμου Τρκκαίων Θανάση Γκέκα για τα δεδομένα της ιαματικής πηγής του οικισμού και τις δυνατότητες ανάπτυξης της, σε συνάρτηση με το μεγάλο τουριστικό ρεύμα που αναπτύσσεται στην γειτονική Καλαμπάκα και τα ιερά προσκυνήματα των Μετεώρων, όπου τα επισκέπτονται κάθε χρόνο πάνω από 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες. 

Τέλος ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ανέστης Αναστασιάδης αναφέρθηκε στην ανακοίνωση της European Spas Association (E.S.P.A.), η οποία απευθύνει έκκληση για τη σημασία της πρόληψης και ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Σημειώνει μάλιστα, ότι ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης «προσφέρει φυσικές θεραπείες με την αποτελεσματική χρήση των θεραπευτικών πόρων της φύσης στην πρόληψη της υγείας και την προφύλαξη από χρόνιες ασθένειες». Μάλιστα, ο Γενικός Γραμματέας της E.S.P.A., Csilla Mezösi, τονίζει τη σημασία του τουρισμού υγείας για την πρόληψη μέσω φυσικών αποκαταστάσεων στα ιατρικά ιαματικά λουτρά της Ευρώπης. Κλείνοντας ο κ. Αναστασιάδης, ευχαρίστησε για την παρουσία τους τα μέλη του Δ.Σ.   Αχιλλέα Μεταλούλη, Νίκο Κωτσόπουλο, Τασούλα Αυγερινού, Αθανάσιο Τσικουρίκα, Τάσο Κοκόγια, το μέλος του συλλόγου Άννα Αννίλα -Ματθαίου, το μέλος της Ε.Ε. Χρήστο Γιασκουλίδη και τους εκπροσώπους των παραρτημάτων Κύθνου Δημήτρη Βασάλο και από το Ρίζωμα του δήμου Τρκκαίων Θανάση Γκέκα για την συμμετοχή τους και τη δράση τους και τους ευχήθηκε καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση, όπως επίσης και σε όλες τις λουτροπόλεις.