Ολοκληρώθηκε η διαδικασία συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου «COVID-19 και Τουρισμός», το οποίο έγινε σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, το Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου και τη DingoMarketingTeam και συμπληρώθηκε από 247 επιχειρήσεις μέσα σε 2 ημέρες.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου, που συμπεριλαμβάνονται στο «e-book»της Dingo Marketing Team με τίτλο «COVID19MAZI», το 39,3% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η τουριστική σεζόν έχει χαθεί. Το 51,4% πιστεύει ότι θα έχουμε μία μικρή σεζόν, ενώ το 9,3% αισιοδοξεί, πιστεύοντας ότι θα υπάρξει επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και ότι έτσι θα μειωθούν οι απώλειες.

Η συντριπτική πλειοψηφία, ήτοι το 98,8% συμφωνεί ότι κύριο μέλημα θα πρέπει να είναι η προστασία της Υγείας του ντόπιου πληθυσμού και των επισκεπτών. Σχετικά με το τουριστικό μέλλον της Ρόδου, το 8,5% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι δεν θα επιστρέψουμε ποτέ ξανά στα επίπεδα του 2019, ενώ το 22,3% πιστεύει ότι το 2021 θα «πλημμυρίσουμε από κόσμο». Αντίθετα, το 21,5% πιστεύει ότι θα χρειαστούν 2-3 χρόνια για να επιστρέψουμε στα επίπεδα του 2019. Το 42,1% απάντησε ότι το νησί θα χρειαστεί μεγάλη προβολή, ενώ το 34,8% βλέπει μία μεγάλη ευκαιρία για τη Ρόδο μόλις λήξει η πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο. Τέλος, το 25,5% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα αναδυθούν νέες μορφές τουριστικών επιχειρήσεων.

«Τα συμπεράσματα της έρευνας είναι χρήσιμα. Ωστόσο η κατάσταση παραμένει ρευστή και λόγω της γενικότερης αβεβαιότητας στην οποία ζούμε, δεν ξέρω πόσες από τις προτάσεις μπορούν να έχουν εφαρμογή.
Υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν μας μένει τίποτε άλλο από το να υπακούμε στις οδηγίες και στα μέτρα της Κυβέρνησης έτσι ώστε να κρατήσουμε χαμηλή την καμπύλη των κρουσμάτων. Πιστεύω ότι η έρευνα θα μπορούσε να επαναληφθεί μετά από ένα μήνα για να δούμε πώς θα διαμορφωθούν τότε οι σκέψεις του καθενός και η αξιολόγηση της κατάστασης», δήλωσε με αφορμή την έρευνα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, Γιώργος Ματσίγκος, ο οποίος συμπληρώνει:
«Έχουμε μία δύσκολη σεζόν μπροστά μας, ενώ πιο δύσκολη αναμένεται να είναι η επόμενη. Πολύ φοβάμαι ότι θα δούμε πτωχεύσεις αεροπορικών, τουριστικών οργανισμών κλπ. Ήδη μεγάλοι αερομεταφορείς έχουν αρχίσει να πωλούν ή να επιστρέφουν αεροσκάφη που είχαν μισθώσει γεγονός το οποίο συνεπάγεται τον περιορισμό των προγραμμάτων τους».

1 7

 Πηγή:www.dimokratiki.gr