Τις πρώτες δέκα μέρες λειτουργίας της πλατφόρμας Greece From Home, περισσότεροι από 1000 συμμετέχοντες εγγράφηκαν για να παρακολουθήσουν τα Ομαδικά διαδικτυακά σεμινάρια. Επιπλέον, για πρώτη φορά οι επαγγελματίες του τουρισμού, πέραν της παρακολούθησης των σεμιναρίων έχουν και τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και μια κατ’ ιδίαν δωρεάν διαδικτυακή εκπαίδευση προσαρμοσμένη στις ανάγκες της επιχείρησής τους με έναν εξειδικευμένο συνεργάτη του προγράμματος Grow Greek Tourism Online της Google.

 Ήδη, έχουν προγραμματιστεί 135 κατ’ ιδίαν εκπαιδεύσεις.

Η υποστήριξη της Google στην εκπαιδευτική ενότητα Learn της πρωτοβουλίας Greece From Home που δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και τη Marketing Greece με στόχο να διατηρήσει την εξωστρέφεια του τουριστικού brand της χώρας μας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, υλοποιείται στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψε το Υπουργείο Τουρισμού με την Google στα τέλη Μαρτίου 2020.

Το Μνημόνιο αφορά πρωτίστως τα Σεμινάρια «Grow Greek Tourism Online» για την επιμόρφωση εργαζομένων και απασχολούμενων στον ελληνικό τουριστικό κλάδο, τα οποία τίθενται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και το πιστοποιητικό που θα εκδίδεται μετά την ολοκλήρωση της παρακολούθησής τους από τη Google θα φέρει τη σφραγίδα του Υπουργείου Τουρισμού. Επιπλέον, στο πλαίσιο της παρούσας συνεργασίας και συνεισφέροντας στους στρατηγικούς στόχους του ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού, η Google δύναται να παρέχει στο Υπουργείο Τουρισμού ερευνητικά και στατιστικά ποσοτικά και ποιοτικά- στοιχεία που αφορούν στον ελληνικό και διεθνή τουρισμό.