Την ουσιαστική και αποτελεσματική στήριξη των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών κατά το μεταβατικό στάδιο της επανεκκίνησης της αγοράς και της οικονομίας, ζητά από την κυβέρνηση, με συγκεκριμένες προτάσεις το Επιμελητήριο Εύβοιας. Το Επιμελητήριο με επιστολή του στα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης – Επενδύσεων, επικροτώντας την επιτυχή αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, ζητά την άμεση εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου επανεκκίνησης της οικονομίας, αποτελούμενο από γενναία μέτρα για την στήριξη των κλυδωνιζόμενων επιχειρήσεων ως προϋπόθεση για να μην καταστεί ατελέσφορο. Σε αυτό το πλαίσιο το Επιμελητήριο, προκρίνει και προτείνει στα ανωτέρω Υπουργεία, ως απαραιτήτως αναγκαία μέτρα που πρέπει να εφαρμοσθούν τα εξής :

1. Τη μείωση του ΦΠΑ από 24% σε 16%.

2. Τη μείωση του ΦΠΑ στον Τουρισμό σε 6%.

3. Την κατάργηση του Τέλους Επιτηδεύματος.

4. Τη κατάργηση της Προκαταβολής Φόρου.

5. Την επιδότηση θέσεων εργασίας για τις επιχειρήσεις.

6. Την παράταση του εξωδικαστικού συμβιβασμού για τουλάχιστον ένα (1) έτος (αρκετοί έχουν καταθέσει φάκελο επί πληρωμή).

7. Την παράταση της προστασίας της 1ης κατοικίας.

8. Την επιχορήγηση – ενίσχυση των Επιχειρήσεων για Κεφάλαιο Κίνησης.

9. Την χορήγηση χαμηλότοκων δανείων σε επιχειρήσεις με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, με διετή περίοδο χάριτος, χωρίς άλλες προϋποθέσεις.

10. Το πάγωμα οφειλών Δημοσίου μέχρι τέλος του χρόνου.

11. Την αναστολή της δυνατότητας των εταιρειών ενέργειας να προβαίνουν σε διακοπές της ρευματοδότης λόγω χρεών μέχρι το τέλος του έτους.

12. Την περαιτέρω παράταση της προθεσμίας αποπληρωμής των επιταγών.

13. Τη διατήρηση της μείωσης των μισθωμάτων των καταστημάτων μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

ΠΗΓΗ evima