Προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη είχε σήμερα στο γραφείο του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν γενικότερα την εκπαίδευση στην Κεντρική Μακεδονία και τη λειτουργία των σχολείων στην περιοχή.

Συγκεκριμένα  ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων συζήτησαν για την ανάγκη δημιουργίας νέων σχολικών μονάδων, αλλά και για την αναβάθμιση των υφιστάμενων. Ακόμη στη συνάντηση τέθηκε το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών και ο τρόπος βελτίωσης του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου για την επόμενη σχολική χρονιά. Ακόμη αποφασίστηκε η διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων σε σχολεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για ζητήματα που σχετίζονται με τον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Τέλος λόγω των πρόσφατων εξελίξεων στο ζήτημα του κορωνοϊού, ο Περιφερειάρχης έθεσε το θέμα του κλεισίματος σχολείων στην Κεντρική Μακεδονία, όπου και όταν κρίνει η Αρμόδια Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας.