Σε άδειο Παναθηναϊκό Στάδιο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε το πρωί η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή του «Τόκιο 2020».

Σε σχέση με τις προηγούμενες εκδηλώσεις, δεν έδωσε το παρών η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ούτε τα μέλη της ηγεσίας της ΟΕ της ιαπωνικής πρωτεύουσας, αλλά και αυτά της ΔΟΕ.

Η λαμπαδηδρομία έγινε εντός του Καλλιμάρμαρου με δύο Έλληνες, τους «χρυσούς» Ολυμπιονίκες Λευτέρη Πετρούνια και Κατερίνα Στεφανίδη, ενώ στη συνέχεια άναψε ο βωμός.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ στην Ελλάδα, Σπύρος Καπράλος, ενώ μέσω βίντεο έστειλε μήνυμα ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκιο 2020» και πρώην πρωθυπουργός, Γιοσίρο Μόρι.

Στη συνέχεια ο κ. Καπράλος παρέλαβε την Ολυμπιακή φλόγα από την πρωθιέρεια Ξανθή Γεωργίου και την παρέδωσε στην εκπρόσωπο της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκιο 2020» Ναόκο Ιμότο, πρώην αθλήτρια της κολύμβησης με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Ατλάντα 1996» και υπεύθυνη εκπαίδευσης της UNICEF στην Ελλάδα.

Έτσι πλέον η φλόγα άρχισε το ταξίδι της για τη διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων (24/7-9/8), όπου θα γίνει λαμπαδηδρομία επί ιαπωνικού εδάφους.

Ο κ. Καπράλος μεταξύ άλλων ευχήθηκε καλή τύχη και καλή επιτυχία στους Ιάπωνες διοργανωτές, τονίζοντας τη συγκίνηση όλων κάθε φορά που πραγματοποιείται η τελετή παράδοσης της φλόγας, «γιατί αποχαιρετούμε αυτό το σπουδαίο Ολυμπιακό σύμβολο», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Δυστυχώς λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αναγκαστήκαμε να ακυρώσουμε τη λαμπαδηδρομία στη χώρα μας και η τελετή παράδοσης δεν μπόρεσε να γίνει όπως από κοινού την είχαμε προγραμματίσει. Σε κανένα όμως σημείο δεν χάνει τη λάμψη της».