Λόγω των εξαιρετικών περιστάσεων που προκάλεσε η εξάπλωση του Covid-19 και της επακόλουθης δραστικής πτώσης των κρατήσεων καθώς και των πολυάριθμων ακυρώσεων πτήσεων, η Lufthansa Group αποφάσισε να μειώσει τις πτήσεις ακόμη περισσότερο από ό, τι είχε προγραμματιστεί.

Ανάλογα με την περαιτέρω εξέλιξη της ζήτησης, η παραγωγική ικανότητα θα μειωθεί κατά 50% τις επόμενες εβδομάδες. Αυτές οι προσαρμογές χωρητικότητας ισχύουν για όλες τις αεροπορικές εταιρείες επιβατών του ομίλου Lufthansa.

Επιπλέον, εξετάζεται επί του παρόντος ο βαθμός στον οποίο ολόκληρος ο στόλος της Airbus A380 (14 αεροσκάφη) μπορεί προσωρινά να τεθεί εκτός λειτουργίας στη Φρανκφούρτη και το Μόναχο.

Το μέτρο αυτό έχει σχεδιαστεί για να μειώσει τις οικονομικές συνέπειες της πτώσης της ζήτησης. Συμπληρώνει τις προβλεπόμενες δράσεις αποταμίευσης στον τομέα του προσωπικού, στο κόστος υλικών και στους προϋπολογισμούς των έργων, καθώς και σε άλλα μέτρα ρευστότητας.

Εκτός από το άμεσο πάγωμα προσλήψεων, ο όμιλος Lufthansa έχει ήδη προσφέρει στους υπαλλήλους του τη χρήση εθελοντικών μεμονωμένων μέτρων προσωπικού τις τελευταίες εβδομάδες.

Μεταξύ αυτών είναι η χορήγηση άδειας άνευ αποδοχών και η αύξηση της ετήσιας άδειας.

Η εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες με τους συνεργάτες της και τα συνδικάτα προκειμένου να αποφύγει τις απολύσεις – μεταξύ άλλων μέτρων – μέσω διαφόρων μοντέλων μερικής απασχόλησης, συμπεριλαμβανομένων των δοκιμαστικών περιόδων.

Δεν είναι ακόμη δυνατό να εκτιμηθεί η επιβάρυνση των εσόδων που αναμένεται από τις τρέχουσες εξελίξεις.

Ο Όμιλος θα δημοσιεύσει βασικά οικονομικά μεγέθη στην ετήσια συνέντευξη Τύπου στις 19 Μαρτίου 2020.