Με την υιοθέτηση πιο εξειδικευμένων μεθόδων απολύμανσης, αντισηπτικά και απενεργοποίηση των συστημάτων κλιματισμού προσπαθούν να αποκρούσουν τις επιθέσεις του κορωνοϊού οι αστικές συγκοινωνίες, με σκοπό να περιοριστεί η μετάδοση της επιδημίας στο επιβατικό κοινό.

O ΟΑΣΑ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ αποφάσισε να αυξήσει τα μέτρα πρόληψης και καθαριότητας, υιοθετώντας ειδική απολύμανση οχημάτων και βαγονιών με το σύστημα της νέφωσης αμέσως μετά το τέλος κάθε βάρδιας.

Επίσης έχουν απενεργοποιηθεί τα συστήματα κλιματισμού που είναι εστίες βακτηρίων και μετάδοσης μικροβίων ενώ σε όλους τους χώρους συνάθροισης προσωπικού έχουν τοποθετηθεί αντισηπτικά για την προστασία των εργαζομένων.

Πάντως οι συγκοινωνίες εκτιμάται ότι θα αντιμετωπίσουν προβλήματα στην λειτουργία τους από της άδειες ειδικού σκοπού που προβλέπεται να χορηγηθούν σε εργαζόμενους στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα λόγω του σφραγίσματος των σχολείων.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να βγει εγκύκλιος για τις επιβατικές μεταφορές που θα εξειδικεύει τα μέτρα, βάσει των οποίων θα δίνονται οι άδειες στους εργαζόμενους.