Ακυρώσεις κρατήσεων χωρίς χρέωση προσφέρει η Airbnb σε ιδιοκτήτες σπιτιών και ταξιδιώτες οι οποίοι επηρεάζονται από την εξάπλωση του κορωνοϊού, στο πλαίσιο ενεργοποίησης της πολιτικής της για ειδικές περιστάσεις.

Σε ανακοίνωσή της, η πλατφόρμα βραχυχρόνιων μισθώσεων τονίζει οτι παρατηρεί επισταμένα την κατάσταση και την εξέλιξή της στην Κίνα αλλά και σε όλο τον κόσμο, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια και την υγεία των ιδιοκτητών και επισκεπτών. 

Τονίζει δε οτι δέχεται την καθοδήγηση και προτάσεις από τον ΠΟΥ, την κινεζική κυβέρνηση και άλλες τοπικές και υγειονομικές αρχές.

Καθώς η κατάσταση εξελίσσεται, η πλατφόρμα διαβεβαιώνει οτι θα αξιολογεί και θα ανανεώνει συνεχώς την πολιτική της, σε αντιστοιχία με τις επίσημες κατευθύνσεις. Εργάζεται, δε, όπως επισημαίνει, για τη στήριξη των αρχών που σχετίζονται με την εξάπλωση του ιού.

Από τις 28 Ιανουαρίου 2020, η πολιτική ειδικών περιστάσεων ισχύει για τις ακόλουθες περιπτώσεις:

Για οικοδεσπότες ή επισκέπτες που έχουν κάνει κρατήσεις έως και 28 Ιανουαρίου 2020 για καταλύματα στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας με ημερομηνία άφιξης έως και την 1η Απριλίου 2020.

Για επισκέπτες που ταξιδεύουν από την επαρχία Χουμπέι της Κίνας προς όλους τους προορισμούς παγκοσμίως και έχουν κάνει κράτηση έως και τις 28 Ιανουαρίου 2020, για διαμονές με ημερομηνία άφιξης έως και την 1η Απριλίου 2020.

Για επισκέπτες ή οικοδεσπότες που ταξιδεύουν ή φιλοξενούν επισκέπτες σε επαρχίες της ηπειρωτικής Κίνας εκτός της επαρχίας Χουμπέι, με κρατήσεις έως και 28 Ιανουαρίου 2020 για διαμονές με ημερομηνία άφιξης έως και τις 8 Φεβρουαρίου 2020.

Για επισκέπτες που ταξιδεύουν από άλλες επαρχίες της ηπειρωτικής Κίνας εκτός από το Χουμπέι και έχουν κάνει κράτηση έως και 28 Ιανουαρίου 2020 και πρόκειται να ταξιδέψουν προς οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, για διαμονές με ημερομηνία άφιξης έως και τις 8 Φεβρουαρίου 2020.

Για οικοδεσπότες που θα φιλοξενήσουν επισκέπτες με κρατήσεις που έχουν γίνει έως και 28 Ιανουαρίου 2020, οι οποίοι προέρχονται από περιοχές που έχουν πληγεί σοβαρά. Οι περιοχές αυτές ορίζονται ως τέτοιες με βάση τις οδηγίες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και άλλες κρατικές και υγειονομικές αρχές. Αυτό ισχύει για διαμονές με ημερομηνία άφιξης έως και τις 8 Φεβρουαρίου 2020 για κρατήσεις από επισκέπτες που ταξιδεύουν από την ηπειρωτική Κίνα και για διαμονές με ημερομηνία άφιξης έως και την 1η Απριλίου 2020, για κρατήσεις από επισκέπτες που ταξιδεύουν από την επαρχία Χουμπέι της Κίνας.

Για οικοδεσπότες ή επισκέπτες που πρέπει να αλλάξουν ή να ακυρώσουν το ταξίδι τους, προκειμένου να συμμορφωθούν με τα περιοριστικά μέτρα για τον έλεγχο της νόσου που εφαρμόζονται από τις αρμόδιες αρχές ή να φέρουν εις πέρας καθήκοντα ιατρού ή ελέγχου της νόσου.

Για οικοδεσπότες ή επισκέπτες που παρακολουθούνται ή έχουν διαγνωστεί με λοίμωξη από τον νέο κοροναϊό από ιατρό ή υγειονομική αρχή.