Σε εκδήλωση της Περιφέρειας Αττικής για την τουριστική προβολή της Αττικής τα δυο επόμενα χρόνια και τους στόχους για το 2020 παραβρέθηκε χθες η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η Τομεάρχης Τουρισμού σε ανακοίνωσή της, αναφέρει: 

Με την συστηματική δουλειά από την Περιφέρεια Αττικής τα προηγούμενα χρόνια και με βάση τα πρόσφατα στατιστικά δεδομένα για την περίοδο 2016-2018 η Περιφέρεια Αττικής αναδεικνύεται η τρίτη κατά σειρά εσόδων τουριστική δύναμη της χώρας.


Σύμφωνα με τα Επίσημα στοιχεία από το ΙΝSETE, οι εισπράξεις το 2018 αυξήθηκαν κατά 31% το οποίο μεταφράζεται σε 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ η μέση δαπάνη ανά επίσκεψη αυξήθηκε κατά 5%.


Η «Δύναμη Ζωής» με Επικεφαλής την Ρένα Δούρου με την υλοποίηση της Στρατηγικής Τουριστικής Προβολής επανατοποθέτησε την Αθήνα και την Αττική στον Διεθνή Τουριστικό Χάρτη.


Το σημαντικό έργο που άφησε ως παρακαταθήκη, ευελπιστούμε πως θα αξιοποιηθεί από την νέα Περιφερειακή Αρχή και δεν θα αποτελέσει αντικείμενο μικροπολιτικής λαθροχειρίας.


Το οπτικοακουστικό υλικό που προβλήθηκε κατά την χθεσινή εκδήλωση και κέρδισε τις θετικές εντυπώσεις του κοινού, προέκυψε από διαγωνιστικές διαδικασίες και κατά το μεγαλύτερο μέρος του ολοκληρώθηκε κατά την θητεία της Εντεταλμένης Συμβούλου Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, Ελένης Δημοπούλου.


Δυστυχώς, ο κ.Πατούλης, είχε την χαρά να παρουσιάσει το οπτικοακουστικό υλικό αλλά και την θετική δυναμική στον τουρισμό της Αττικής τα προηγούμενα χρόνια με υπερηφάνεια, δεν είχε όμως την πολιτική γενναιότητα να κάνει έστω μια τυπική αναφορά στην προηγούμενη Διοίκηση της Περιφέρειας και στην πολιτική δουλειά που προηγήθηκε, ενώ ψευδώς έκανε λόγο για «στασιμότητα» την ώρα που τα ίδια τα δεδομένα τον διαψεύδουν».