Τη μείωση κρατήσεων περί το 25% σε επιλεγμένα ξενοδοχεία της Βαρκελώνης προκάλεσε η ακύρωση της έκθεσης Mobile World Congress που αποφασίστηκε για λόγους ασφαλείας, μετά τις ανησυχίες για περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η υπηρεσία Forward STAR της STR.

Ο διευθυντής προϊόντος της Forward STAR, Steven Cote, τονίζει ότι αυτοί οι αριθμοί αποτελούν ισχυρή ένδειξη του αντίκτυπου που είχε η ακύρωση του συνεδρίου στα ξενοδοχεία της Βαρκελώνης. Δεδομένου ότι 100.000 σύνεδροι επρόκειτο να παρακολουθήσουν το συνέδριο, οι επιπτώσεις θα είναι σημαντικές για τα ξενοδοχεία στο να φτάσουν τους στόχους τους όχι μόνο του τρέχοντος τριμήνου αλλά και ολόκληρης της χρονιάς, επισημαίνει.

Μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου, η καλύτερη ημέρα κρατήσεων για επαγγελματικά ταξίδια κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αναμενόταν ότι θα ήταν η 25η Φεβρουαρίου. Ωστόσο, την ημέρα αυτή, μετά την ανακοίνωση της ακύρωσης του γεγονότος, οι κρατήσεις μειώθηκαν δραματικά στο 67%. Οι μεγαλύτερες απώλειες σε ζήτηση επόμενων ημερών μέχρι στιγμής είναι 30% για την προγραμματισμένη τελευταία ημέρα του συνεδρίου, όταν οι κρατήσεις μειώθηκαν από το 82% στο 52%.

files.php?file=pin2 388301937