Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00, πραγματοποιήθηκαν στο Ίδρυμα Ευγενίδου, τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφιών που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό με τίτλο «Sea You!» και θέμα την ναυτιλία, μία διοργάνωση του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Νικητές του Διαγωνισμού είναι οι ακόλουθοι:

  1. Αικατερίνη Μανούση για τη φωτογραφία της με τίτλο «Παντός καιρού» (πρώτο βραβείο)
  2. Βασίλειος Κοτσίνης για τη φωτογραφία του με τίτλο «Περίπατος στο λιμάνι» (δεύτερο βραβείο)
  3. Κωστής Καναράκης για τη φωτογραφία του με τίτλο «Αποβίβαση» (τρίτο βραβείο)

Το πρώτο βραβείο δόθηκε από το Ιδρυμα Ευγενίδου, το δεύτερο και τρίτο βραβείο ήταν μια προσφορά  της Δ. & Ι. ΔΑΜΚΑΛΙΔΗΣ Α.Ε. που είναι και ο αποκλειστικός Χορηγός του Διαγωνισμού.

Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από τους

  • Θανάση Σταυράκη, Associated Press chief photographer για Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία και Β. Μακεδονία, Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Athens Photo World,
  • Χριστίνα Καλλιγιάννη, Φωτογράφο, Υποψήφια διδάκτορα Παντείου Πανεπιστημίου,
  • Δρα Μενέλαο Μελετζή, τ. Επίκουρο Καθηγητή Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Σύμβουλο εκδόσεων Nexus Publications A.E., Φωτογράφο,

επέλεξε τους νικητές ανάμεσα σε περισσότερες από 1000 εξαιρετικές φωτογραφίες. Στην έκθεση παρουσιάζονται οι 30 φωτογραφίες που διακρίθηκαν, ενώ την ημέρα των εγκαινίων θα γίνει η απονομή των βραβείων και των τιμητικών διακρίσεων στους νικητές.

Σημειώνεται ότι στον διαγωνισμό φωτογραφίας SeaYou! κλήθηκαν να  συμμετάσχουν όλοι οι λάτρεις της φωτογραφίας αποτυπώνοντας στις λήψεις τους τα χαρακτηριστικά εκείνα στοιχεία της ναυτιλίας που τους εμπνέουν και που… ίσως θα τους ωθούσαν να ακολουθήσουν τους δρόμους της θάλασσας!

Διάρκεια έκθεσης: 22 Ιανουαρίου έως 31 Μαρτίου 2020.

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα:  09:30 έως 14:00

Τρίτη έως Κυριακή 09:30 έως 20:30

Ίδρυμα Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο, είσοδος από οδό Πεντέλης 11)

Μανουση scaled
Καναράκης scaled
Κοτσίνης 1 scaled