Μπορεί ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης και ο Υπουργός Τουρισμού να αξιολογούν θετικά το πρώτο εξάμηνο στο Υπουργείο Τουρισμού, η πραγματικότητα ωστόσο τους διαψεύδει.

Χαιρόμαστε που αναγνωρίζουν την αύξηση εσόδων, αποτέλεσμα συστηματικής προεργασίας και προγραμματισμού που υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Είναι προφανές πως κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να έχει επιτευχθεί από την ΝΔ ξαφνικά μέσα σε λίγες εβδομάδες θερινής τουριστικής σεζόν.

Θα περίμενε κανείς σήμερα να ακούσει το στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό εντός εξαμήνου. Αυτό είχε εξαγγείλει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Τουρισμού τον περασμένο Ιούλιο.

Το εξάμηνο πέρασε, αλλά σχέδιο δεν είδαμε. Αντιθέτως, είδαμε μόνο ακόμη μια διατύπωση των ίδιων ακριβώς εξαγγελιών.

Η ανακοίνωση μετά την συνάντηση του Πρωθυπουργού με την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού περιέχει αοριστολογίες και καμία αναφορά σε ανάδειξη νέων τουριστικών προορισμών. Προφανώς για την ΝΔ προορισμός είναι μόνο η Σαντορίνη.

Θα περίμενε κανείς, έστω σήμερα να ακουστεί μια συγνώμη για το φιάσκο της Σαμοθράκης και ένα  πλήρες σχέδιο για την στήριξη του νησιού την επόμενη τουριστική σεζόν.

Αντιθέτως, εν μέσω λάθος χειρισμών σε κρίσιμες καταστάσεις όπως του πρωτοφανούς δεκαήμερου αποκλεισμού της Σαμοθράκης και όσων ακολούθησαν της πτώχευσης της Thomas Cook, επιχειρούν να καρπωθούν ως δική τους,  την συνεχιζόμενη και το 2019 επιτυχία του τουρισμού, που είναι αποτέλεσμα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ προς όφελος της χώρας. Από τον θεματικό Τουρισμό και τις αεροπορικές συνδέσεις, μέχρι το ηλεκτρονικό εισιτήριο και την αδειοδότηση των μαρίνων.

Φυσικά όπως είχαμε προβλέψει κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού  στην Βουλή δεν έγινε καμία αναφορά σε ίδρυση Πανεπιστημίου Τουρισμού όπως είχε εξαγγείλει ο κ. Θεοχάρης.

Περιορίζονται λοιπόν στα εγκαίνια που κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ στις σχολές Ξεναγών που η ίδια είχε απαξιώσει και άνοιξε μετά από χρόνια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ .

Η σημερινή αντιμετώπιση για τη διαχείριση των επιπτώσεων της κατάρρευσης της Thomas Cook αποδεικνύουν όχι μόνο την ανεπάρκεια της κυβέρνησης αλλά και την απόφασή τους να κάνουν το μαύρο άσπρο.

Ο ελληνικός τουρισμός, η «βαριά» μας βιομηχανία που στήριξε καθοριστικά την ελληνική οικονομία στα δύσκολα χρόνια της κρίσης αξίζει ειλικρινές ενδιαφέρον και σοβαρό σχεδιασμό.

Η αξιολόγηση του κ. Θεοχάρη από τον κ. Μητσοτάκη αντιστοιχεί στο ρητό του λαού μας: «ρώτα και τον μπάρμπα μου τον ψεύτη». Και οι έσχατοι έσονται πρώτοι.

Δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη αξιολόγηση της κυβέρνησης της ΝΔ είναι το Υπουργείο Τουρισμού, αν κρίνουμε από τον χρόνο διακοπών τους τους 6 μήνες διακυβέρνησης. Κυβέρνηση τουριστών.