Δωροθέα Κολυνδρίνη: Να βγει η Μαγνησία μπροστά στον τουρισμόΔημοσιεύθηκε 21/01/2020 18:47Τροποποιήθηκε 23:03

83237162 504599000167845 4081610552143511552 n

7SHARESShareTweet

Με το βλέμμα στο εξωτερικό, για την ανάδειξη της Θεσσαλίας και της Μαγνησίας είναι στραμμένη η Περιφέρεια, όπως επισημάνθηκε στην εκδήλωση για την παρουσίαση της τουριστικής προβολής για το 2020. Η Περιφέρεια θα κάνει προσέγγιση σε νέες τουριστικές αγορές όπως η Κορέα, η Ιαπωνία, η Ρωσία εκτός των παραδοσιακών και στόχος είναι όπως τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη να βγει η Μαγνησία μπροστά και να αναδειχθούν όλες οι ομορφιές της.

Με έναν σύντομο αλλά γεμάτο απολογισμό των δράσεων και των έργων που έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ξεκίνησε την παρουσίασή της η Αντιπεριφερειάρχης κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, τονίζοντας πως η οργάνωση της νέας τουριστικής περιόδου έχει στο επίκεντρό της την ανάδειξη του τοπικού στοιχείου.

Σημείωσε πως μέσα από τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της Περιφέρειας, στόχος είναι να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος, να προωθηθεί η πολιτιστική κληρονομιά, να συνδεθεί ο τουρισμός με την παιδεία, τον αθλητισμό, τη γαστρονομία και το γνήσιο και αυθεντικό στοιχείο που χαρακτηρίζει τη Μαγνησία.
Ανέφερε ότι το ποσό για τη Μαγνησία αγγίζει τις 140.000 ευρώ κι αφορά στοχευμένες δράσεις, πέραν των συμμετοχών στις τουριστικές εκθέσεις που καλύπτονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ συνολικά το μπάτζετ για τη Θεσσαλία, αγγίζει τις 800.000ευρώ.
Ακόμη, μίλησε για το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου, σημειώνοντας ότι θα μπορέσει να εναρμονιστεί με το πρόγραμμα τουριστικής προβολής, μόνο όταν παραχωρηθεί στην Περιφέρεια από την ΥΠΑ , ενώ ανέφερε ότι έχει έρθει σε συνομιλίες με δύο Low cost αεροπορικές εταιρίες για να ξεκινήσουν πτήσεις από το αεροδρόμιο, ωστόσο οι κινήσεις αυτές δεν έχουν ολοκληρωθεί.
Η κ. Κολυνδρίνη μίλησε για τα έργα υποδομής, που έχουν γίνει στη Μαγνησία και ανέφερε πως για να υπάρχει μία βιώσιμη ανάπτυξη πρέπει να ακουστούν και οι προτάσεις των αρμοδίων.
«Θέλουμε να βγει η Μαγνησία μπροστά», ,είπε χαρακτηριστικά η Αντιπεριφερειάρχης δίνοντας το λόγο στον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη, υπεύθυνο για τον τουρισμό κ. Μπουτίνα.

Άνοιγμα σε Κορέα, Ιαπωνία, Ολλανδία και Ρωσία
Για το άνοιγμα σε νέες τουριστικές περιοχές στον κόσμο, μίλησε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, υπεύθυνος για τον τουρισμό κ. Μπουτίνας σημειώνοντας πως το 2020 η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα συμμετάσχει σε εκθέσεις σε Κορέα, Ιαπωνία, Ολλανδία και Ρωσία, εκτός φυσικά από τις παραδοσιακές που είναι η Γερμανία, η Γαλλία και η Μ. Βρετανία.
Ο ίδιος τόνισε ότι το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του 2020 που συντάχθηκε, έγινε με βάσει τα δεδομένα, που έδωσε το τουριστικό βαρόμετρο, καθώς για πρώτη φορά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αποκτήθηκε παρατηρητήριο τουρισμού κι ανέλυσε δεδομένα από επαγγελματίες και επισκέπτες.
Ο κ. Μπουτίνας μίλησε για τις χώρες στόχευσης όπου για φέτος είναι η Γερμανία που εκεί θα γίνει προσέγγιση σε ενήλικες άνω των 50 ετών, η Γαλλία για το ίδιο target group, στη Ρωσία θα γίνει προσέγγιση στο μαθητικό τουρισμό, στο Ισραήλ στους νέους, ενώ μέσα στις χώρες στόχευσης θα είναι και η Κορέα αλλά και η Ιαπωνία, ενώ η Περιφέρεια θα συμμετάσχει σε τουριστική έκθεση και στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας με στόχο τον ποδηλατικό τουρισμό.
«Αυτή τη στιγμή, έχουμε από τη Ρωσία ενδιαφέρον για να μας επισκεφτούν μεγάλες εταιρείες σε off season περιόδους για να κάνουν διακοπές. Μπορούν να έρθουν από τη Σιβηρία τον Οκτώβριο γιατί γι’ αυτούς θα είναι καλοκαίρι», είπε χαρακτηριστικά.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Μπουτίνας υπογράμμισε πως μέσα στους στόχους της τουριστικής προβολής, πρωταρχικό ρόλο παίζει η ανάδειξη των καταδυτικών πάρκων και η συμμετοχή σε αντίστοιχες εκθέσεις, καθώς υπάρχουν νέες κατηγορίες τουριστών, που ενδιαφέρουν πολύ τη Μαγνησία και ιδίως τα νησιά των Β. Σποράδων.

Παρακολουθήστε ζωντανά την παρουσίαση του προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το έτος 2020.

ΠΗΓΗ magnesianews.gr