Η Airbnb αναζητά πέντε άτομα που θα δεχθούν να αφήσουν ό,τι κάνουν για να πάνε για δύο μήνες στις Μπαχάμες, προκειμένου να ασχοληθούν με οικολογικά projects στην Καραϊβική.

Αυτοί που θα επιλεγούν να λάβουν μέρος στο «sabbatical» θα ταξιδέψουν τον Απρίλιο και τον Μάιο σε τρεις τοποθεσίες στις Μπαχάμες για να βοηθήσουν στη διατήρηση των φυσικών και πολιτιστικών πόρων της περιοχής.

Το πρόγραμμα

Το τελευταίο αυτό πρόγραμμα «sabbatical» της Airbnb γίνεται σε συνεργασία με το Bahamas National Trust, μια τοπική ΜΚΟ που προστατεύει 32 από τα εθνικά πάρκα της νησιωτικής χώρας.

Το πρόγραμμα έρχεται σε συνέχεια των αντίστοιχων projects σε Ιταλία και Ανταρκτική, στα οποία οι εθελοντές έλαβαν μέρος ώστε να βοηθήσουν σε προγράμματα αναζωογόνησης και έρευνας.

Οσοι κάνουν αίτηση θα πρέπει να αναλάβουν δέσμευση ότι θέλουν να συνδράμουν στον τρόπο ζωής στα νησιά, αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Αυτοί που θα επιλεχθούν θα ταξιδέψουν σε ένα νησί που ονομάζεται Άνδρος και που έχει το τρίτο μεγαλύτερο πλέγμα κοραλλιογενών υφάλων στον κόσμο, ώστε να βοηθήσουν στο πρόγραμμα αποκατάστασης κοραλλιογενών υφάλων.

Θα τους δίνεται και ελεύθερος χρόνος για να παίρνουν μέρος σε δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα και εξερεύνηση υποθαλάσσιων σπηλαίων που είναι γνωστά ως «μπλε τρύπες».

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών, να μιλούν Αγγλικά και να προέρχονται από 34 επιλέξιμες χώρες, μεταξύ των οποίων Κίνα, Ινδία, Νέα Ζηλανδία και ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση των επιτυχόντων θα γίνει στις 25 Μαρτίου.