Το βραβείο της καλύτερης χώρας προορισμού διακοπών στην παραλία για τους Ρώσους τουρίστες απέσπασε η Ελλάδα στην ψηφοφορία των αναγνωστών του καταξιωμένου περιοδικού και site  National Geographic Traveler της Ρωσίας.

Η  τελετή απονομής των βραβείων Traveler Awards 2019 έγινε στις 28 Νοεμβρίου στο κρατικό ξενοδοχείο «President» της Μόσχας, όπου τον Ε.Ο.Τ. εκπροσώπησε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας ΕΟΤ Εξωτερικού Ρωσίας κ Κ.Α.Κ. κ Πολύκαρπος Ευσταθίου.

Συνολικά ψήφισαν 500.000 άτομα στο διάστημα από  29 Ιουνίου  έως τις 31 Οκτωβρίου 2019. Στην τελική κατάταξη βρέθηκαν η Ελλάδα, η Τουρκία, το Βιετνάμ, η  Κούβα και η Κύπρος και η  πρωτιά της Ελλάδας αναδείχθηκε με το  29% των ψήφων. Συνολικά στον διαγωνισμό συμμετείχαν 24 υποψήφιοι προορισμοί.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν όλοι σχεδόν οι εκπρόσωποι της τουριστικής βιομηχανίας στην Ρωσία, τουριστικοί πράκτορες, ΤΟ, αεροπορικές εταιρίες, ξένοι διπλωμάτες άλλων χωρών, MME και Ρώσοι αξιωματούχοι. 

Η  νέα αυτή διάκριση για το Ελληνικό τουριστικό προϊόν, επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο, την αποτελεσματικότητα της Εθνικής τουριστικής πολιτικής, που σχεδίασε  το υπουργείο Τουρισμού και εφαρμόζει παγκοσμίως ο ΕΟΤ, με στόχο την αύξηση αλλά και την βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας 365 ημέρες το χρόνο.

Η ιστοσελίδα  https://nat-geo.ru/ έχει 1.500. 000 χρήστες, 10.000.000 προβολές ανά μήνα

Το περιοδικό National Geographic Traveler Ρωσία έχει κυκλοφορία 110.000, με πέντε τεύχη κάθε χρόνο.