Πάνω από 3.000 μικροί και μεγάλοι δρομείς, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τρεις διαφορετικές διαδρομές στη Λίμνη της Βουλιαγμένηςκαι να τερματίσουν με κολύμπι στα ιαματικά της νερά. Πρόκειται για τη διοργάνωση του 8ου αγώνα RUN The LAKE, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 22 Δεκεμβρίου, έχοντας και φέτος φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Και οι τρεις διαδρομές, έχουν εκκίνηση και τερματισμό το ίδιο σημείο,  την είσοδο της λίμνης Βουλιαγμένης. Ο παιδικός αγώνας των 2 χιλιομέτρων, για ηλικίες 8 έως 14 ετών θα ξεκινήσει στις 9.15, ο εφηβικός αγώνας των 4,9 χιλιομέτρων, για ηλικίες 15 έως 17 ετών, θα ξεκινήσει στις 9.50, ενώ ο αγώνας των ενηλίκων, απόστασης 10,2 χιλιομέτρων, έχει ώρα έναρξης τις 10.00.

Αναλυτικά, οι διαδρομές που θα ακολουθήσουν οι δρομείς, έχουν ως εξής: Η διαδρομή των 2 χιλιομέτρων,  από την είσοδο της Λίμνης Βουλιαγμένης επί της οδού Ποσειδώνος, κατευθύνεται προς Αθήνα, με αναστροφή αριστερά στην Απόλλωνος και επιστροφή προς Λίμνη Βουλιαγμένης, ενώ η διαδρομή των 4,9 χιλιομέτρων,  από την είσοδο της Λίμνης Βουλιαγμένης επί της οδού Ποσειδώνος, κατευθύνεται προς Αθήνα, με στροφή αριστερά στην Απόλλωνος και κατεύθυνση προς Λαιμό, έπειτα αναστροφή στην 2η πύλη του Αστέρα Βουλιαγμένης και επιστροφή από την Απόλλωνος προς Λίμνη Βουλιαγμένης. Η διαδρομή των ενηλίκων, από την είσοδο της Λίμνης Βουλιαγμένης επί της οδού Ποσειδώνος με  κατεύθυνση προς Αθήνα, έπειτα στροφή αριστερά στην Λεωφόρο Καβουριού, δεξιά την Δημ. Λαμπράκη, στην οποία γίνεται αναστροφή αριστερά πριν την οδό Κρόνου, στον πεζόδρομο της παραλίας του Καβουρίου παράλληλα με τη θάλασσα, αριστερά στην Λ. Καβουριού, δεξιά στην Λητούς, δεξιά στην Απόλλωνος με κατεύθυνση προς Λαιμό, αναστροφή στο τέρμα του δρόμου, επιστροφή από την Απόλλωνος προς Λίμνη Βουλιαγμένης.

Οι τερματίσαντες αν επιθυμούν, μπορούν να κολυμπήσουν δωρεάν στο ιαματικό νερό της λίμνης, η θερμοκρασία του οποίου κατά τη διάρκεια του χειμώνα κυμαίνεται από 22 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Όσον αφορά στα αντίτιμα των συμμετοχών,  τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τα παιδιά 8 έως 14 ετών θα τρέξουν δωρεάν, ενώ για τους εφήβους η συμμετοχή είναι 12 ευρώ το άτομο και  περιλαμβάνει chip χρονομέτρησης, μετάλλιο, νερό, φαγητό,   μπάνιο στη Λίμνη Βουλιαγμένης και τεχνικό μπλουζάκι. Τέλος, η συμμετοχή για τους ενήλικες είναι 14 ευρώ το άτομο και περιλαμβάνει chip χρονομέτρησης, μετάλλιο, νερό, φαγητό, μπάνιο στη Λίμνη Βουλιαγμένης και τεχνικό μπλουζάκι.

Επισυνάπτεται ότι ο αγώνας συνδιοργανώνεται  από τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης,  την επιχείρηση Λίμνη Βουλιαγμένης  και τον Σύλλογο Δρομέων Νοτίων Προαστίων Αττικής ΕΥΚΛΗΣ, ενώ έχει την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού Υπεραποστάσεων.