Η Περιφέρεια Κρήτης θα συμμετέχει για λόγους τουριστικής προβολής στο φεστιβάλ του Ελληνικού Οίνου “Greek Wine Festival” στην πόλη Amersfoort της Ολλανδίας, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, με στόχο την τουριστική προβολή της Κρήτης και ειδικότερα του γαστρονομικού και οινικού τουρισμού, και στο workshop (B2B event) “Greek evening Luxembourg”, που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο, το Δεκέμβριο του 2019, με στόχο την τουριστική προβολή του νησιού και ειδικότερα του τουρισμού πολυτελείας.

Συγκεκριμένα, το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών διοργανώνει σε συνεργασία με την εταιρεία “Goods&More” το πρώτο Φεστιβάλ Ελληνικού Οίνου “Greek Wine Festival” στην πόλη Amersfoort της Ολλανδίας, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου,  με στόχο τη βιωματική προβολή του τουριστικού προϊόντος με παρουσίαση ελληνικών κρασιών και γεύσεων στην ολλανδική αγορά. Η πόλη του Amersfoort είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της περιφέρειας της Ουτρέχτης και γενέτειρα του Ολλανδού ζωγράφου Piet Modriaan.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ η Περιφέρεια Κρήτης θα έχει τη δυνατότητα να προβληθεί τουριστικά στο ευρύ κοινό μέσω videos και με άμεση επαφή με ειδικευμένους bloggers που ασχολούνται με τη γαστρονομία και το κρασί. To φεστιβάλ θα ξεκινήσει με παρουσίαση κρασιών σε κλειστό κύκλο Ολλανδών sommelier, ενώ στη συνέχεια θα γίνει δεκτό το ευρύ κοινό – bloggers που ασχολούνται με τη γαστρονομία και το κρασί. Παράλληλα θα γίνεται γευσιγνωσία ελληνικών προϊόντων και παροχή τουριστικών πληροφοριών, ενώ προγραμματίζεται και show cooking από Έλληνα Σεφ.

Η εκδήλωση θα έχει επίκεντρο την οινογευσία από ελληνικές ποικιλίες κρασιών από την Κρήτη, την Πελοπόννησο, την Μακεδονία, την Αττική, την Εύβοια, τη Σαντορίνη, την Πάρο και τη Σάμο. Περαιτέρω, το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών διοργανώνει σε συνεργασία με την εταιρεία δημοσίων σχέσεων “Happy Monday Agency” workshop (B2B event) “Greek evening Luxembourg”, που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο, το Δεκέμβριο του 2019. Η ανωτέρω εκδήλωση είναι μία πολύ καλή ευκαιρία ενδυνάμωσής των πωλήσεων από την Λουξεμβουργιανή αγορά, που παρά το μικρό μέγεθός της είναι πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. στις δαπάνες ταξιδίων, επικεντρώνοντας στον πολυτελή τουρισμό και σε υψηλού οικονομικού επιπέδου ταξιδιώτες. Η τοπική εταιρεία δημοσίων σχέσεων Happy Monday Agency, που είναι ο μοναδικός διοργανωτής της εν λόγω εκδήλωσης, εγγυείται τη συμμετοχή 200-250 πρακτόρων.