Οι εξελίξεις στον θεραπευτικό τουρισμό και η εικόνα των ελληνικών λουτροπόλεων κατά την φθινοπωρινή περίοδο βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Δ. Κοινότητας του δήμου Θεσσαλονίκης.
Στην έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ανέστης Αναστασιάδης ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. και των Επιτροπών του Συλλόγου για τις τρέχουσες δραστηριότητες του Πανελληνίου Συλλόγου, την κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλές από τις ελληνικές λουτροπόλεις και τις πρωτοβουλίες που έλαβε ο σύλλογος την τελευταία περίοδο.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις πολλές παρεμβάσεις που έγιναν από τον αντιπρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Αχιλλέα Μεταλούλη και τον πρόεδρο Ανέστη Αναστασιάδη για το μεγάλο πρόβλημα όλων των ελληνικών λουτροπόλεων σχετικά με τη χορήγηση του «Ειδικού Σήματος Λειτουργίας».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκια του Πανελληνίου Συλλόγου σε ελληνικές λουτροπόλεις, όπως στα λουτρά Λουτρακίου (Πόζαρ) του δήμου Αλμωπίας, όπου υπήρξε και συνάντηση με την πρόεδρο του συλλόγου ενοικιαζόμενών δωματίων Μαρία Πασόη.
Ακολούθησε η επίσκεψη στα λουτρά του δήμου Βόλβης, τα λουτρά Απολλωνίας, όπου και η παλιά και η καινούργια λουτρόπολη έχουν βάλει λουκέτο. Μετά από ανάλυση των δεδομένων και της κακής κατάστασης της λουτρόπολης «Απολλωνίας» αποφάσισε να καταγγείλει το δήμο Βόλβης και την τράπεζα Πειραιώς για την καταστροφή της λουτρόπολής.
Την ίδια μέρα η αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Συλλόγου επισκέφτηκε τα λουτρά του δήμου Λαγκαδά, όπου ακόμη δεν έχει εκλεγεί διοικητικό συμβούλιο στην δημοτική επιχείρηση που διαχειρίζεται τα λουτρά.
Παράλληλα αντιπροσωπεία του του Πανελληνίου Συλλόγου επισκέφτηκε την τουριστική έκθεση philoxenia που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου είχε συναντήσεις με δήμους που στην επικράτεια τους έχουν ιαματικές πηγές.
Στο πλαίσιο αυτό επισκέφτηκε το περίπτερο του δήμου Καβάλας όπου συζήτησε τις προοπτικές ανάπτυξης των λασπόλουτρων των Κρηνίδων και τις νέες επενδύσεις που πρόκειται να γίνουν προκειμένου η λουτρόπολη να λειτουργεί όλο τον χρόνο.
Ακολούθησε η επίσκεψη στο περίπτερο των λουτρών Σμοκόβου και Πρέβεζας, όπου συναντήθηκε και με το δήμαρχο Πρέβεζας, με τον οποίο συζήτησε τα προβλήματα των λουτρών της Πρέβεζας.
Στη συνέχεια επισκέφτηκε το περίπτερο του δήμου Λήμνου, όπου συζήτησε με τον δήμαρχο Λήμνου το πρόβλημα της διακοπής λειτουργίας των λουτρών του νησιού, το περίπτερο του δήμου Σιντικής όπου στην επικράτεια του έχει τα λουτρά Άγκιστρου και Σιδηροκάστρου και το περίπτερο του δήμου Αλμωπίας, όπου στην επικράτεια του έχει τα λουτρά Λουτρακίου (Πόζαρ) και είχε επαφη με τον Δήμαρχο Αλμωπίας και παράγοντες του περιπτέρου.
Το επόμενο θέμα που αναλύθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου ήταν οι αναγνωρίσεις άλλων τριών ελλήνικών λουτροπόλεων, των λουτρών Ικάριας, Αιδηψού και Κόκκινου Νερού, από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Τουρισμού. Επίσης έγινε δεκτή η πρόταση του πρόεδρου για την ετοιμασία της χρονιάτικης εκδήλωσης και την εκλογή τριμελούς επιτροπής .
Τέλος ο αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Αχιλλέας Μεταλούλης ανέλυσε το μοντέλο ανάπτυξης της Βουλγαρικής λουτρόπολης του Ομνιανόβο, την οποία επισκέφτηκε και μελέτησε τον τρόπο διαχείρισης του ιαματικού νερού από τους γείτονες μας και ανταγωνιστές των δικών μας λουτροπόλεων, κυρίως της Βορείας Ελλάδας. Μία βασική διαφορά των δύο μοντέλων ανάπτυξης είναι η παραχώρηση από τη Βουλγαρική πλευρά του δικαιώματος χρήσης του ιαματικού νερού σε ξενοδοχειακές μονάδες που λειτουργούν στην περιοχή.