Η αντιπλοίαρχος Βασιλική Κωνσταντά, είναι η νέα λιμενάρχης στον Βόλο. Τη διοίκηση του Λιμεναρχείου της παρέδωσε σε ειδική τελετή ο πρώην πλέον λιμενάρχης Βόλου αρχιπλοίαρχος Χρήστος Κανάκης.
Ο μέχρι σήμερα διοικητής της 4ης ΠΕΔΙΛΣ Μανώλης Κανάλης ανέλαβε κλαδάρχης Επιθεώρησης στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η πρώτη γυναίκα λιμενάρχης στο Λιμεναρχείο Βόλου, αντιπλοίαρχος Βασιλική Κωνσταντά εκτίμησε ότι θα πετύχει να μην διαψεύσει τις προσδοκίες όσων την επέλεξαν για το νέο της ρόλο.
“Είναι αλήθεια, δήλωσε ότι είμαι η τρίτη σειρά γυναικών, γενικών αξιωματικών γενικών καθηκόντων στο λιμενικό σώμα και γι αυτό το λόγο ξεκινάμε να αναλαμβάνουμε θέσεις ευθύνης.
Αυτό βέβαια σημαίνει ότι θα έχει ακολούθως και πολλές άλλες γυναίκες γιατί στη συνέχεια είναι πολλές που εισήχθησαν με τις ίδιες προϋποθέσεις όπως και οι άνδρες αξιωματικοί, εκπαιδεύτηκαν με τις ίδιες προδιαγραφές και αναλαμβάνουν τις αντίστοιχες θέσεις”.

Στην τελετή παραβρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων που έχουν σχέση με το λιμάνι, εκπρόσωποι στρατιωτικών μονάδων και σωμάτων ασφαλείας, λιμενικοί και εθελοντές.