Νέους κανόνες φιλοξενίας θέτει σε ισχύ η Airbnb στις αρχές του 2020. Οι παραβάτες – επισκέπτες κινδυνεύουν με αναστολή ή κατάργηση λογαριασμού, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.
Τα πρότυπα φιλοξενίας της Airbnb συστήνουν στους ταξιδιώτες να ακολουθήσουν τους κανόνες του σπιτιού. Αλλά κάποιοι φαίνεται να τα αγνοούν. Και η πλατφόρμα βραχυχρόνιων μισθώσεων προχωρά σε τα νέα πρότυπα φιλοξενίας.
Αυτά, δημιουργούν ένα σαφές και εφαρμόσιμο πλαίσιο επιβολής. Και εάν διαπιστωθεί ότι ένας επισκέπτης έχει παραβιάσει τα νέα πρότυπα, η πρώτη παράβαση θα οδηγήσει σε προειδοποίηση και απαιτούμενη εκπαίδευση στους κανόνες. Άλλες παραβιάσεις ενδέχεται να οδηγήσουν σε αναστολή ή κατάργηση λογαριασμού.
Η Airbnb θα δεχτεί πληροφορίες απευθείας από τους οικοδεσπότες καθώς και από τους γείτονες μέσω του Airbnb Neighbors Tool ή της επερχόμενης Hotline του Airbnb Neighbor.

Τι απαγορεύεται στην Airbnb

  • Ο υπερβολικός θόρυβος
  • Η διαμονή επισκεπτών που δεν έχουν δηλωθεί
  • Η χρήση μη εξουσιοδοτημένου χώρου στάθμευσης
  • Το κάπνισμα
  • Να μην αφήνετε βρώμικο το κατάλυμα
airbnb for work

Απαγορεύονται τα πάρτι και οι εκδηλώσεις

Τα πάρτι και οι εκδηλώσεις θα απαγορεύονται σε πολυκατοικίες και καταλύματα. Οι οικοδεσπότες που προσπαθούν να παρακάμψουν αυτήν την απαγόρευση, θα υποστούν συνέπειες.
Η μόνη εξαίρεση για αυτόν τον κανόνα είναι τα ξενοδοχεία Airbnb boutique και οι επαγγελματικοί χώροι εκδηλώσεων, που μπορούν να καθορίσουν τους δικούς τους κανόνες. Ακόμη και για αυτά, η Airbnb θα παρακολουθεί τις τυχόν καταγγελίες καθώς και τους χώρους όπου χρειάζεται.