Με αριστείο επιχειρηματικότητας βραβεύτηκε το Thessaloniki Convention Bureau στο πλαίσιο της τελετής απονομής των πρώτων Αριστείων Επιχειρηματικότητας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης που έλαβε χώρα με μεγάλη επιτυχία τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 στο Βασιλικό Θέατρο. Σκοπός της συγκεκριμένης εκδήλωσης ήταν να τιμηθούν τα μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου για τα επιτεύγματά τους στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Το Thessaloniki Convention Bureau διακρίθηκε στην κατηγορία της Τουριστικής Επιχειρηματικότητας για την συμβολή του στην αύξηση της επισκεψιμότητας της Θεσσαλονίκης μέσω της προσέλκυσης συνεδρίων στην πόλη. Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης θεσμοθέτησε το συγκεκριμένο βραβείο για να τιμήσει τις επιχειρήσεις που στοχεύουν στην προσέλκυση επισκεπτών στην πόλη και να προβάλλει τις δράσεις τους που επιτυχώς αναβαθμίζουν το τουριστικό προφίλ της Θεσσαλονίκης.

Οι βραβευθέντες ήταν χωρισμένοι σε επτά κατηγορίες ανάλογα με τον χώρο δραστηριοποίησης τους και το είδος της επιχείρησης τους. Σε κάθε μια από τις κατηγορίες απονεμήθηκαν τρία βραβεία ανάλογα με το μέγεθος της κάθε επιχείρησης.  Την αξιολόγηση των αιτήσεων των επιχειρήσεων ανέλαβε η επιτροπή των πανεπιστημιακών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με επικεφαλής την καθηγήτρια Οικονομικών του ΑΠΘ, κυρία Ευγενία Πετρίδου, η οποία παρέστη στην τελετή και εξήγησε τα κριτήρια με τα οποία αναδείχθηκαν οι νικητές των βραβείων.

Μέσω του συγκεκριμένου θεσμού αναγνωρίζονται και επιβραβεύονται οι επιχειρήσεις που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της τοπικής αγοράς και προσφέρουν με τις δράσεις τους ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τη Θεσσαλονίκη. Η βράβευση του Thessaloniki Convention Bureau επικυρώνει την σημασία της ύπαρξής του και την προσφορά του στην ολοκληρωμένη προβολή και προώθηση της πόλης σε διεθνές και παγκόσμιο επίπεδο.

3