Αν θες να οργανώσεις το δικό σου ταξίδι, αν τον τελευταίο καιρό ψάχνεσαι να ξεφύγεις για λίγο. Τότε σου έχουμε τον καλύτερο value for money προορισμό, για να πάρεις την παρέα σου και να φύγεις “μακριά” για λίγο.

Τα τελευταία χρόνια μία πόλη έχει τραβήξει πολλά “φώτα” πάνω της, με τους φοιτητές της χώρας μας να την έχουν από τις πρώτες επιλογές τους. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Κρακοβία, μία πόλη που αξίζει κάποιος να επισκεφθεί.

Αν είσαι από εκείνους που δεν την επισκεφθεί ακόμα, τότε είναι η ώρα να οργανώσεις με τη παρέα σου ένα ταξιδάκι, λίγο διαφορετικό από τα άλλα.

Πως επιλέχθηκε η Κρακοβία ως ο πιο value for money προορισμός

Σύμφωνα με τη μελέτη της βρετανικής «Which», τα αποτελέσματα θέλουν την πολωνική πόλη να αποτελεί Νο1 προορισμό, με σκορ 93%. Στην έρευνα πήραν μέρος πάνω από 5.000 άτομα, τα οποία βαθμολόγησαν 43 πόλεις που έχουν επισκεφτεί, σε διάφορες κατηγορίες.

Η βαθμολογία τους ήταν σύμφωνα με το φαγητό, το ποτό, καταλύματα, αξιοθέατα, ψώνια, ευκολία μετακίνησης. Καθώς επίσης πόσο οικονομικός είναι ο προορισμός κι αν έχει πολύ ή λίγο κόσμο.

Η Κρακοβία βαθμολογήθηκε με 5 αστέρια και είναι ο καλύτερος value for money προορισμός. Ο μέσος όρος των τιμών των καταλυμάτων να ανέρχεται, περίπου, στα 69€ τη βραδιά και μια μπύρα να κοστίζει μόλις 2,50€.

Πέραν των άλλων, η Κρακοβία, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Πολωνίας, αποθεώθηκε για τις επιλογές της στα μπαρ, τα εστιατόρια αλλά και την παραδοσιακή αγορά της. Επίσης, τα εντυπωσιακά αξιοθέατα που μπορεί να δει κανείς, όπως τα αλατωρυχεία Wieliczka, τον κάνουν ακόμα πιο “θελκτικό” προορισμό.