Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, διοργάνωσε ταξίδι εξοικείωσης (press και fam trip) ομάδας ξένων δημοσιογράφων και τηλεοπτικού συνεργείου από το Ντουμπάι, με τίτλο “Luxury Tourism in Attica”.

Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων τουριστικής προβολής της Αττικής και είχε ως στόχο του την ανάδειξη της μοναδικότητας του τουριστικού προϊόντος της Αττικής. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον αρχαίο και σύγχρονο πολιτισμό, στις υποδομές και τις υπηρεσίες τουρισμού πολυτελείας, το lifestyle, τη σύγχρονη ελληνική μόδα και τη γαστρονομία.

Συγκεκριμένα από τις 28 Οκτωβρίου έως 1η Νοεμβρίου 2019 οι δημοσιογράφοι και το τηλεοπτικό συνεργείο του καναλιού Fashion TV MENA (Middle East and North Africa) επισκέφθηκαν την Αττική και γνώρισαν από κοντά τους λόγους που την καθιστούν ιδανικό short break προορισμό για ταξιδιώτες που αναζητούν εμπειρίες αποκλειστικά σχεδιασμένες για εκείνους (exclusive travel).

Κατά την παραμονή της στην Αττική, η ομάδα του Fashion TV MENA πραγματοποίησε τηλεοπτικά γυρίσματα με στόχο τη δημιουργία ολιγόλεπτων VIDEOS για την εκπομπή “F Destination – Greece”, μέσα από τα οποία θα προβληθούν οι ελκυστικές για το κοινό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων μορφές τουρισμού της Αττικής, όλες τις εποχές του χρόνου, ο εναλλακτικός και συνεδριακός τουρισμός, ο τουρισμός υγείας και ευεξίας, η σύγχρονη ελληνική μόδα, και η γαστρονομία.