Τη Στοκχόλμη επισκέφθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, όπου συναντήθηκε με τον ομόλογό του, Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων παρά τω Πρωθυπουργώ, Hans Dahlgren. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις διμερείς πολιτικές και οικονομικές σχέσεις, καθώς και θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ζήτημα του Brexit, στη διεύρυνση στα Δυτικά Βαλκάνια, καθώς και στην κατάρτιση του προϋπολογισμού της ΕΕ για την περίοδο 2021-2027.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, πρότεινε στον Σουηδό ομόλογό του την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών Ελλάδας-Σουηδίας για την υιοθέτηση προγραμμάτων, όπως η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, καθώς και η περιφερειακή συνεργασία μεταξύ σουηδικών και ελληνικών νησιών. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ανάδειξη δυνατοτήτων συνεργασίας μεταξύ του Βορρά και Νότου της ΕΕ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής  του, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισκέφθηκε επίσης την δεξαμενή σκέψης SIEPS και συναντήθηκε με τον Διευθυντή, Göran von Sydow. Στη συνέχεια, ακολούθησε στρογγυλή τράπεζα, με την συζήτηση να περιστρέφεται γύρω από θέματα που άπτονται του χαρτοφυλακίου του. 

Περαιτέρω, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με την Πρόεδρο και μέλη της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του σουηδικού κοινοβουλίου. Επιπλέον, ο κ. Βαρβιτσιώτης, συναντήθηκε με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας και συζήτησε για θέματα συναφούς ενδιαφέροντος  όπως η ψήφος των Ελλήνων αποδήμων.  Τέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με εκπροσώπους των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Σουηδία, με τους οποίους είχε γεύμα εργασίας.