Στο πλαίσιο του Έτους Ερωτόκριτου, τα Τμήματα Φιλολογίας, Θεάτρου και Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνδιοργάνωση με το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και του Πρύτανη του ΑΠΘ, οργανώνουν μια βραδιά για το περίφημο έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019, στις 8 μμ., στο αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης» του Μουσείου. Η εκδήλωση θα έχει τίτλο «“Ίντα δεν κάνει ο έρωτας…”: ένα αναλόγιο για τον Ερωτόκριτο».

Μετά την παρουσίαση της εκδήλωσης από την επίκ. καθηγήτρια Τ. Μαρκομιχελάκη, και την εισήγηση της Κ. Ριτσάτου, επίκ. καθηγήτριας του Τμήματος Θεάτρου με τίτλο «Στα χνάρια του Ερωτόκριτου», φοιτητές και φοιτήτριες από τα Τμήματα Φιλολογίας και Θεάτρου θα παρουσιάσουν σε θεατρικό αναλόγιο τμήματα του Ερωτόκριτου επιλεγμένα έτσι που να αποδίδουν όλη την πλοκή του. Αξίζει να αναφερθεί ότι το σύνολο «Μουσικό Πολύτροπο» του καθηγητή κ. Γιάννη Καϊμάκη, από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών, θα πλαισιώσει το αναλόγιο των φοιτητών με την απόδοση αποσπασμάτων από καίρια σημεία της υπόθεσης, με μια δική τους επεξεργασία επάνω σε τρεις διαφορετικές μελωδίες του Ερωτόκριτου.

Στο τέλος της εκδήλωσης, το κοινό θα απολαύσει ένα κρητικό κέρασμα, που θα προσφέρουν επιχειρήσεις κρητικών προϊόντων από την Κρήτη, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

20:00 – Προσφωνήσεις, χαιρετισμοί

20:10 – Τ. Μαρκομιχελάκη, επίκ. καθ. Τμήματος Φιλολογίας: παρουσίαση της εκδήλωσης

20:20 – Κωνσταντίνα Ριτσάτου, επίκ. καθ. Τμήματος Θεάτρου: «Στα χνάρια του Ερωτόκριτου»

20:35 – Αναλόγιο: Μουσική απόδοση και απαγγελία αποσπασμάτων του Ερωτόκριτου από το «Μουσικό Πολύτροπο» του καθ. Ι. Καϊμάκη (Τμήμα Μουσικών Σπουδών) και από φοιτητές και φοιτήτριες των Τμημάτων Φιλολογίας και Θεάτρου.

21:30 – Τέλος της εκδήλωσης – Κρητικό κέρασμα