Με καθολική επιτυχία ολοκληρώθηκε και η φετινή διοργάνωση του «Voltάρω», της εκδήλωσης που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με σκοπό την παρουσίαση των καλών πρακτικών της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και την ενημέρωση των πολιτών.

Ο αριθμός των φετινών επισκεπτών του «Voltάρω3», με θέμα την ηλεκτροκίνηση, από τις 11.00’ το πρωί της Κυριακής έως τις 08.00’ το βράδυ, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, άγγιξε τους 4.000. Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να γνωρίσουν από κοντά, τη λειτουργία, τις δυνατότητες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, ηλεκτροκίνητων scooters, ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων και τους τρόπους φόρτισής τους, καθώς και να «Voltάρουν» δωρεάν με ηλεκτρικά  πατίνια, να θαυμάσουν εντυπωσιακά μοντέλα τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών (drones), να ενημερωθούν από ειδικούς για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που αφήνει η οδηγική τους συμπεριφορά, κάνοντας χρήση του προσομοιωτή οδήγησης του ΙΜΕΤ – ΕΚΕΤΑ, και να λάβουν μέρος σε κλήρωση με πλούσια δώρα.

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των επισκεπτών και στην πρόσκληση που τους απηύθυνε η Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος να «προσφέρουν ενέργεια», στο «Χαμόγελο του Παιδιού», κάνοντας ποδήλατο.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας και πολλοί ακόμη άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος.

Στα 16 στατικά ποδήλατα (spin bikes) που βρίσκονταν στο χώρο της εκδήλωσης γι’ αυτό σκοπό, επισκέπτες και άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης «έγραψαν» συνολικά 1.120 χιλιόμετρα για το «Χαμόγελο του Παιδιού»! Έτσι, τις επόμενες μέρες επιταγή 1.000 ευρώ θα παραδοθεί στον κ. Γιαννόπουλο.

«Θελήσαμε στη φετινή διοργάνωση του «Voltάρω», να αναδείξουμε τα πολλαπλά οφέλη από τη χρήση των εναλλακτικών μέσων μεταφοράς για έναν πιο «καθαρό» τρόπο ζωής στις πόλεις. Είναι μια διαφορετική αντίληψη για τα πράγματα γύρω μας, που δεν είναι ξεκομμένη από τις έννοιες της κοινωνικής συμμετοχής και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Γι’ αυτό και επιλέξαμε να στηρίξουμε το έργο του ‘Χαμόγελου του Παιδιού’ κάνοντας ποδήλατο. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης και τους χιλιάδες επισκέπτες όλων των ηλικιών που τα τελευταία τρία χρόνια έχουν αγκαλιάσει και στηρίζουν αυτή την προσπάθεια μας», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας.