Με την κοινή διαπίστωση ότι η συνεργασία και ο προγραμματισμός μπορούν να τονώσουν την πολιτική εξωστρέφειας για τον ελληνικό τουρισμό, που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την στοχευμένη προσέγγιση σημαντικών αγορών εισερχόμενου τουρισμού της χώρας μας, συζήτησαν η πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού, κ. Άντζελα Γκερέκου, ο γ.γ. του Οργανισμού, κ. Δημήτρης Φραγκάκης και το Προεδρείο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, σε συνάντηση που είχαν τη Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου στα γραφεία του ΕΟΤ στην Αθήνα. Στη συνάντηση συζητήθηκαν πολλά θέματα που απαιτούν σχεδιασμό, όπως ο προγραμματισμός σχεδίου δράσεως προς τις διεθνείς αγορές-στόχους του ελληνικού τουρισμού.

«Οι αγορές αυτές θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με προσοχή, καθώς κάθε χώρα αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση. Υπάρχουν αγορές που χαρακτηρίζονται ως «νέες» για την Ελλάδα, αλλά και άλλες παραδοσιακές αγορές με τις οποίες χρειάζεται να δυναμώσουμε τις σχέσεις μας», τόνισε ο πρόεδρος της FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης.

ΕΟΤ και FedHATTA είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μερικά από τα βασικά σημεία μιας στρατηγικής που μπορεί να αποδώσει οφέλη στον εισερχόμενο τουρισμό της χώρας. Ένα από τα σημεία αυτά είναι οι αποστολές Ελλήνων επαγγελματιών προς αυτούς τους προορισμούς, αλλά και η συνέχιση της φιλοξενίας tour operator και Συνδέσμων Τουριστικών Γραφείων στην Ελλάδα.

«Η χώρα μας έχει ακόμη αρκετούς τομείς του τουρισμού που μπορεί να αναπτύξει. Για παράδειγμα, ο θεματικός τουρισμός είναι μια τεράστια πηγή έμπνευσης και δημιουργίας τουριστικών προγραμμάτων για δωδεκάμηνο τουρισμό. Είμαστε βέβαιοι ότι η στενή συνεργασία που είχαμε πάντα με τον ΕΟΤ, θα συνεχίσει και τώρα, με σημαντικά βήματα», δήλωσε ο κ. Τσιλίδης.

Από πλευράς της FedHATTA, στην συνάντηση παρευρέθηκαν εκτός από τον Πρόεδρο, ο κ. Στάθης Σκρέτας, ο κ. Μάριος Καμμένος, ο κ. Άγγελος Λάμπρου και ο κ. Αντώνης Γελασάκης.