«Να αναβληθεί η αυριανή (Τετάρτη 25/09) συνεδρίαση

της Επιτροπής Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Λιμένων (Ε.Σ.Α.Λ.)»

«Το διαφοροποιημένο και σύμφωνα με δημοσιεύματα, άκρως επεκτατικό νέο Master Plan της Ο.Λ.Π. Α.Ε. (COSCO) για το λιμάνι του Πειραιά, πρέπει υποχρεωτικά να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, με τη συμμετοχή της κοινωνίας του ευρύτερου Πειραιά. Με τις αυτοδιοικητικές Αρχές, με τους επαγγελματικούς Συλλόγους και τα Επιμελητήρια, με τις Ενώσεις εργαζομένων και τις Ενώσεις πολιτών, με τις Δημόσιες Αρχές.

Αυτό προβλέπει και επιβάλλει, τόσο η γενική νομοθεσία, όσο και η Σύμβαση Παραχώρησης που έχει γίνει νόμος του Κράτους. Το Πειραιώτικο λιμάνι, είναι λιμάνι μέσα στις πόλεις που το περιβάλλουν. Δεν υπάρχει από μόνο του. Ο Πειραιάς, η Δραπετσώνα, το Κερατσίνι, το Πέραμα και η Σαλαμίνα, έχουν βαρύνουσα γνώμη για το είδος της ανάπτυξης. Τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς και τη δική τους συμμετοχή, γνώμη και συναπόφαση.

Το ελάχιστο που οφείλει η Κυβέρνηση να επιβάλλει χωρίς καμία καθυστέρηση, είναι η αναβολή της αυριανής συνεδρίασης της Ε.Σ.Α.Λ. και η έναρξη διαδικασίας γενικευμένης διαβούλευσης, για το νέο Master Plan. Διαφορετικά, Κυβέρνηση και Ο.Λ.Π. Α.Ε., παρανομούν, ενώ το… ετσιθελικό κράτος της Δεξιάς, καθόλου δε βοηθά τη δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη.

Τέλος, πόσο άραγε ακόμα θα καθυστερεί ο κ. Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής να κοινοποιήσει δια της Βουλής το επίσημο κείμενο του Master Plan, όπως το έχουμε ζητήσει με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, από τις 11/09/2019;».