Το Επιμελητήριο Κέρκυρας, σε συνεργασία με τον Δήμο Κέρκυρας, πρόκειται να συμμετάσχει, για δεύτερη συνεχή χρονιά, με κοινό αυτόνομο Περίπτερο, σε μια από τις σημαντικότερες επαγγελματικές τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως, στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ‘ITB BERLIN’ (www.itb-berlin.com) η οποία θα πραγματοποιηθεί από 6-10 Μαρτίου 2019 στο Messe Berlin του Βερολίνου στην Γερμανία.

Όπως αναφέρει το Επιμελητήριο της Κέρκυρας:

Πρόκειται για το κορυφαίο παγκόσμιο γεγονός στην ταξιδιωτική βιομηχανία για τους επαγγελματίες του κλάδου και τις επιχειρηματικές συμφωνίες. Η έκθεση ITB BERLIN είναι η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση και μια από τις κορυφαίες του κλάδου της που προάγει το τουριστικό προϊόν. Το 2018 συγκέντρωσε 10.000 εκθέτες από 186 χώρες. Την έκθεση κάλυψαν περίπου 5.000 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι από 76 χώρες και περίπου 450 bloggers από 34 χώρες. Την έκθεση επισκέφτηκαν 160.000 άτομα και παρευρέθησαν εκπρόσωποι από την πολιτική, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη από την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, με σκοπό τη δικτύωση και τη σύναψη επαγγελματικών συμφωνιών με τους παγκόσμιους «παίκτες» και παράγοντες του τουριστικού κλάδου. Αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για το σύνολο του παγκόσμιου ταξιδιωτικού εμπορίου να συναντήσει, να συνδέσει, να διαπραγματευτεί και να επιχειρήσει κάτω από μια κοινή στέγη.

Φέτος θα παρουσιαστεί, για τρίτη φορά σε ειδικό χώρο, το Medical Tourism Pavilion (Ιατρικός Τουρισμός), ένας ραγδαία αναπτυσσόμενος κλάδος, δίνοντας τη δυνατότητα σε ιατρικούς προμηθευτές να εκθέσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα υπάρξουν και άλλες παράλληλες και σχετικές με τον Ιατρικό Τουρισμό εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα, θα διοργανωθεί το Medical Media Lunch, όπου δημοσιογράφοι και εκδότες θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με τους εκθέτες του Ιατρικού Τουρισμού, καθώς και η Medical Tourism ΙΤΒ Night 2019, που στόχο έχει το networking μεταξύ αγοραστών, προμηθευτών και μέσων επικοινωνίας.

Το ITB Berlin 2019 θα προσφέρει στους εκθέτες το “ITB SPEED NETWORKING”, δηλαδή πεντάλεπτες συναντήσεις μεταξύ εκθετών και αγοραστών, με στόχο την σύναψη συνεργασιών.