Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος μετά από αίτημά του συναντήθηκε με το υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτη Φανούριο Κουβέλη και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Διονύσιο Τεμπονέρα για να συζητήσουνε θέματα που αφορούν ενδεχόμενες τροποποιήσεις του Γ.Κ.Λ. 20 όπως αυτές αποτυπώνονται στον αρ. πρωτ.: 41/04-02-2019 έγγραφό μας.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και ο Γενικός Γραμματέας άκουσαν με προσοχή τις τοποθετήσεις του προέδρου του Συνδέσμου και εκπροσώπων του Διοικητικού Συμβουλίου και ζήτησαν να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς η σύσταση μιας ομάδας εργασίας από επιτελείς του Υπουργείου Ναυτιλίας και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου μας, προκειμένου να τους υποβληθεί έγκαιρα και πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου μια ολοκληρωμένη πρόταση, έτσι ώστε μέσω από το διάλογο και την σύνθεση των απόψεων να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Επισημάνεται ότι η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα, ο Υπουργός και Γενικός Γραμματέα κατανόησαν την αναγκαιότητα ορισμένων θεσμικών παρεμβάσεων και μας δήλωσαν ότι θα εξαντλήσουν  κάθε δυνατή δυνατότητα για την ικανοποίηση των δίκαιων και επιστημονικά τεκμηριωμένων ζητημάτων που τέθηκαν στην συνάντηση.