Έξι λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Αιθιοπίας, Αντίς Αμπέμπα, συνετρίβη αεροσκάφος της Ethiopian Airlines που κατευθυνόταν στο Ναϊρόμπι μεταφέροντας 149 επιβάτες (από 33 χώρες) και οκτώ μέλη του πληρώματος.

«Όλοι οι επιβαίνοντες στο αεροσκάφος είναι νεκροί», ανακοίνωσε η εταιρεία και γνωστοποίησε ότι το Boeing 737-800 MAX που εκτελούσε την πτήση ΕΤ 302 έπεσε κοντά στην πόλη Μπισόφτου, 62 χλμ. νοτιοανατολικά της Αντίς Αμπέμπα.

adis abeba aiirport 980 0
AP Photo/Samson Haileyesus-file

Λίγο νωρίτερα το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού εξέφραζε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων: «Το γραφείο του πρωθυπουργού, εκ μέρους της κυβέρνησης και του λαού της Αιθιοπίας, εκφράζει τα βαθύτερα συλλυπητήριά του στις οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους στο Boeing 737 των Αιθιοπικών Αερογραμμών που εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση για το Ναϊρόμπι της Κένυας σήμερα το πρωί».

Δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της συντριβής ενώ, σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα καταγραφής πτήσεων flightradar24, «τα στοιχεία από το δίκτυο δείχνουν ότι ο ρυθμός ανόδου του αεροσκάφους ήταν ασταθής μετά την απογείωσή του».

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος ήταν καινούργιο και είχε παραδοθεί στις Αιθιοπικές Αερογραμμές τον Νοέμβριο του 2018.