Το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων βρέθηκε στο επίκεντρο τουTravel+Leisure, το οποίο μέσα από την ιστορία μιας τουρίστριας, εξηγεί γιατί αποτελεί must προορισμό για το φετινό καλοκαίρι.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ίδια στη δημοφιλή ταξιδιωτική σελίδα, ύστερα από ένα ταξίδι που έκανε στο νησί με την οικογένειά της, μαγεύτηκε από τις ομορφιές του. Το πιο αξιοσημείωτο κομμάτι της αφήγησής της ωστόσο, είναι το γεγονός πως στη σύγκριση μεταξύ Σύρου, της γειτονικής Μυκόνου και Σαντορίνης (νησιά που έχει επίσης επισκεφτεί) «νικήτρια» βγαίνει η Σύρος και η πρωτεύουσά της, Ερμούπολη. Λίγοι είναι εκείνοι που έχουν τολμήσει να καταλήξουν σε ένα τέτοιο συμπέρασμα, η αλήθεια είναι.

Τονίζει επίσης πως οι παραλίες και οι ομορφιές της Σύρου, δε σχετίζονται τόσο με αυτές των υπολοίπων κυκλαδίτικων νησιών, κι άρα με την εικόνα που έχουν οι περισσότεροι τουρίστες για τους προορισμούς του Αιγαίου. Ως επί το πλείστον, οι τουρίστες που επισκέπτονται το νησί, προέρχονται από τη Γαλλία και τη Σκανδιναβία, ενώ αυτό που της προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση είναι τα διάφορα φεστιβάλ που διοργανώνονται, τα νεοκλασικά κτίρια που ξεπερνούν τα 1.300 στο σύνολό τους και φυσικά, η κουζίνα της.

Όσον αφορά τα φεστιβάλ, μιλώντας με την αντιδήμαρχο πολιτισμού, Θωμαή Μενδρινού, έμαθε πως κάθε χρόνο φιλοξενούνται 15 διοργανώσεις με θέμα την Τέχνη στο νησί, κάποιες αφιερωμένες στο ακορντεόν και την κιθάρα κι άλλες στο τανγκό και στον κινηματογράφο.

Ενώ μιλώντας για το φαγητό, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στα περισσότερα ελληνικά νησιά, ο κόσμος πηγαίνει από παραλία σε παραλία. Στη Σύρο, πηγαίνουν από εστιατόριο σε εστιατόριο». 

Πρόκειται λοιπόν, για άρθρο που εξυμνεί τις ομορφιές του νησιού και καλεί τον κόσμο να δώσει μια ευκαιρία σε μικρότερα ονόματα, κι όχι μόνο στους παγκοσμίως δημοφιλείς προορισμούς της χώρας μας. Πρόκειται για προορισμούς άλλωστε, που σίγουρα θα τους καταπλήξουν και θα τους αφήσουν μια ξεχωριστή γεύση κι όμορφες αναμνήσεις.