Η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, αποστέλλει εξειδικευμένη ενημέρωση σε όλες τις Πρεσβείες των ξένων χωρών στη χώρα μας, αλλά και της Ελλάδας στο εξωτερικό, στους Συνδέσμους τουριστικών γραφείων τρίτων χωρών και στα γραφεία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού σε όλες τις χώρες, ενώ απέστειλε και σχετικό Δελτίο Τύπου (βλ. παρακάτω), ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου.

Η καμπάνια ενημέρωσης την οποία έχει ξεκινήσει η FedHATTA, γίνεται  με σκοπό την έγκαιρη ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων για το νέο νομοθετικό πλαίσιο στον τουρισμό.

Στην ενημέρωση και στο Δελτίο Τύπου παρουσιάζεται η νέα νομοθετική διάταξη του ελληνικού Δικαίου, η οποία τέθηκε σε ισχύ τον Δεκέμβριο του 2018 και η οποία ξεκαθαρίζει ρητά ότι, όταν τουριστικά γραφεία τρίτων χωρών (εκτός Ε.Ε.) επιθυμούν να παρέχουν τουριστικές υπηρεσίες στη χώρα μας, θα πρέπει είτε να διαθέτουν δικό τους τουριστικό γραφείο που λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα ή να συνεργάζονται με τουριστικό γραφείο που ήδη λειτουργεί νόμιμα στην χώρα μας.

Η Ομοσπονδία FedHATTA εκφράζει τη διάθεση και ετοιμότητά της να σταθεί στο πλευρό των επαγγελματιών από τις τρίτες χώρες και να διευκολύνει με κάθε τρόπο όλους τους ενδιαφερόμενους στο έργο τους, με συμβουλές, οδηγίες και ο,τιδήποτε άλλο μπορεί να χρειάζονται, προκειμένου να μη δυσκολευτούν με τις νέες υποχρεώσεις τους.
Υπογραμμίζει δε τα θετικά στοιχεία που επιφέρει η συνεργασία με τοπικό τουριστικό γραφείο για τους ενδιαφερόμενους ξένους επαγγελματίες, καθώς αυτό – ως γνώστης του προορισμού και των ιδιαιτεροτήτων του- μπορεί να κάνει ευκολότερο το έργο τους και απομακρύνει ταχύτερα και αποτελεσματικότερα τυχόν προβλήματα, συμβάλλοντας έτσι στην δημιουργία μόνο ευχάριστων εμπειριών για τους ταξιδιώτες, τον απόλυτο στόχο κάθε αφοσιωμένου επαγγελματία του τουρισμού.

Η ενημέρωση του συνόλου των Πρεσβειών από την πλευρά της FedHATTA γίνεται προκειμένου αυτές να έχουν γνώση της ελληνικής νομοθεσίας, κυρίως ενόψει των αιτημάτων για χορήγηση visa εκ μέρους των ταξιδιωτών από τρίτες χώρες. Για τον ίδιο λόγο γίνεται και η ενημέρωση των γραφείων του ΕΟΤ εξωτερικού.