Περισσότερα από 350 άτομα συμμετείχαν την Τετάρτη στην Ημέρα Καριέρας που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) του υπουργείου Τουρισμού στην Περαία Θεσσαλονίκης, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά το αυξανόμενο ενδιαφέρον για εύρεση εργασίας στον τουριστικό κλάδο, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια της σχολής, Ξένη Γερνά.
Στην εκδήλωση όπου σπουδαστές και απόφοιτοι της σχολής ήρθαν σε επαφή με ξενοδόχους από όλη την Ελλάδα και διεθνείς αλυσίδες, προκειμένου καλύψουν τις θέσεις εργασίας που υπάρχουν, έδωσε το “παρών” και η νέα Γενική Γραμματέας Τουρισμού, Γεωργία Καραστάθη. “Ήταν πολύ τιμητική η πρόσκληση να παραβρεθώ στη συγκεκριμένη εκδήλωση” είπε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ τόνισε ότι η αναβάθμιση της δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης ήταν και είναι προτεραιότητα της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά. Σε αυτήν την κατεύθυνση, ήταν και η απόφαση της υπουργούν να ανοίξουν οι σχολές ξεναγών, όπως ανέφερε η κ. Καραστάθη, η οποία δεν παρέλειψε στις ώρες που παραβρέθηκε στην πόλη, να επισκεφθεί και τη Σχολή Ξεναγών Θεσσαλονίκης. Εντυπωσιάστηκε από το κτίριο, το οποίο χαρακτήρισε “εξαιρετικής αρχιτεκτονικής και ύφους” και επεσήμανε πως συνεχίζονται οι διαδικασίες προκειμένου η σχολή να λειτουργήσει το 2019.
Σε ό,τι αφορά το ΙΕΚ τουρισμού του υπουργείου Τουρισμού που εδρεύει στην Περαία και λειτουργεί από το 1937, όπως επεσήμανε η κ. Γερνά, τα τελευταία χρόνια μέσω των σπουδαστών καταγράφεται μεγάλη αύξηση του ενδιαφέροντος προς τα τουριστικά επαγγέλματα, λόγω της άνθισης του τουρισμού που γνωρίζει η χώρα. “Αυτό αποτυπώνεται και ποιοτικά, καθώς έχουμε υψηλού μορφωτικού επιπέδου σπουδαστές, οι οποίοι μπορεί να είναι απόφοιτοι είτε φιλολογικών σχολών, που λόγω ξένων γλωσσών επιλέγουν να ασχοληθούν με τον τουρισμό είτε απόφοιτοι οικονομικών σχολών και σχολών διοίκησης επιχειρήσεων, που επιθυμούν να εξειδικευτούν στη διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων”, υπογράμμισε η κ. Γερνά. Συνολικά στην Ελλάδα λειτουργούν 8 ΙΕΚ τουρισμού. Η εν λόγω δομή, που βρίσκεται στη Περαία, είναι από τις πιο περιζήτητες, όπως επισημαίνει η κ. Γερνά και γι αυτό το λόγο έχει τα υψηλότερα μόρια εισαγωγής.