Το νησί έχει καταφέρει να παραμείνει σχετικά παρθένο και να μην θυσιαστεί στην ανεξέλεγκτη τουριστική ανάπτυξη, παρέχοντας αξέχαστες διακοπές δίπλα στη φύση, με σεβασμό προς αυτήν και με πολλαπλές επιλογές ψυχαγωγίας και εξερεύνησής της.
Τώρα πια η Αστυπάλαια έχει το δικό της πολύ αξιόλογο αναρριχητικό πεδίο, το δικό της δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών και δύο σπήλαια χαρτογραφημένα και φωτογραφημένα. Και όλα αυτά πλάι στα πλούσια ιστορικά μνημεία.
Όσοι τώρα πια επισκεφθούν την Αστυπάλαια, ιδιαίτερα άνοιξη και φθινόπωρο, είναι σίγουρο ότι θα τα απολαύσουν.

 ΠΕΖΟΠΟΡΕΙΑ
Η πραγματοποίηση ενός οδοιπορικού στην Αστυπάλαια είναι ο ιδανικός τρόπος, για να εξερευνήσετε την καρδιά αυτού του συναρπαστικού νησιού.
Περπατήστε στα χαραγμένα και με σήμανση μονοπάτια ή στις πλαγιές των βουνών. Στην Αστυπάλαια σας δίνεται η δυνατότητα να περπατήσετε και να ανακαλύψετε τις αρχαίες πορείες της μυθολογίας και της ιστορίας. Κάθε εποχή του χρόνου έχει διαφορετικά χρώματα και ενδιαφέροντα.

 ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ
Εάν σας αρέσει η περιπέτεια, τότε σίγουρα επιθυμείτε να αναζωογονηθείτε μέσω ενεργών διακοπών και διάφορων υπαίθριων δραστηριοτήτων.
Το αναρριχητικό πεδίο “φτερά” είναι χωρισμένο σε δύο κομμάτια (λόγω του ανάγλυφου της περιοχής) και έχουν χαραχθεί 20 διαδρομές, εξοπλισμένες με ανοξείδωτα βύσματα Μ10 και με ρελέ στο τέλος τους. Ο βράχος είναι ασβεστολιθικός και σε γενικές γραμμές αρκετά καλός.
Το πεδίο είναι εύκολα προσβάσιμο από τη Χώρα (20 λεπτά με το αυτοκίνητο σε καλό χωματόδρομο).

 ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ
Με την ορειβασία στην Αστυπάλαια επιτυγχάνεται ένας εξαιρετικός συνδυασμός διακοπών και αυτής της μοναδικής δραστηριότητας διασκέδασης, που στηρίζεται στο πνεύμα και την αυτοπεποίθηση της ομάδας πάνω στους βράχους των βουνών. Απότομοι βράχοι κατα μήκος των παραλιών και όμορφες τραβέρσες πάνω από τα νερά του Αιγαίου θα σας συναρπάσουν.

 ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 
Τα σπήλαια της Αστυπάλαις είναι ξεχωριστά για το μέγεθος του νησιού και αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους πόλους έλξης εναλλακτικού τουρισμού στο νησί, προσφέροντας μία ευχάριστη εμπειρία, καθώς και ένα διάλειμμα από τη συνηθισμένη μορφή διακοπών στο νησί.

 MOUNTAIN BIKING
Εξαιρετικές διαδρομές για όλους, από τον αρχάριο μέχρι τον προχωρημένο αναβάτη που θα απολάυσουν τα τοπία και τις μυρωδιές της επαρχίας του νησιού.

Ο ιδανικός προορισμός για σας είναι η Αστυπάλαια…
το νησί των αντιθέσεων θα σας εκπλήξει!