ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΙΓΙΔΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΤΟΥ
16ου ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ-ΟΙΝΟΥ

Τεράστια επιτυχία είναι η συγκέντρωση αιγίδων από όλες τις πλευρές των πολιτικών και επαγγελματικών φορέων, των κλάδων που εμπλέκονται στην μοναδική ετήσια Διοργάνωση του Συνεδρίου των Ευρωπαϊκών Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οίνου – CEUCO, από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» και την εταιρεία MACT MEDIA GROUP.

Ήδη σχεδόν 20 διαφορετικοί φορείς, όπως Υπουργεία της Ελληνικής Κυβέρνησης, Αυτοδιοίκηση, Κρατικοί Οργανισμοί, Επιμελητήρια, Επαγγελματικοί Φορείς, Κλαδικές Ενώσεις, και διάφορες ενώσεις παραγωγών, έχουν θέσει υπό την Αιγίδα τους την κορυφαία διοργάνωση του έτους σε θέματα γαστρονομίας και οίνου στην Ευρώπη.

Όπως έχει ανακοινωθεί στις 18-19-20 Οκτωβρίου 2018 αναμένονται περισσότεροι από 500 σύνεδροι, των Ευρωπαϊκών Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οίνου, στην Αθήνα, για την Διοργάνωση του 16ου ετήσιου Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας και της Έκθεσης Τουρισμού – Πολιτισμού – Γαστρονομίας και Οίνου, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Σε πρόσφατη Συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής, ο συμμετέχων Ισπανός Πρόεδρος του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οίνου – CEUCO, κ. Carlos Martin Cosme, μια από μας σημαντικότερες προσωπικότητες Γαστρονομίας και Γευσιγνωσίας στην Ευρώπη, δήλωσε ότι εντυπωσιάστηκε από το εκτεταμένο Πρόγραμμα που προετοιμάζεται για τις δραστηριότητες και επισκέψεις  των συνέδρων.

Την αιγίδα τους έχουν ήδη παράσχει:

  1. Υπουργείο Εξωτερικών
  2. Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  3. Υπουργείο Τουρισμού
  4. Περιφέρεια Αττικής
  5. ΕΟΤ
  6. ΚΕΔΕ
  7. Κεντρική Ένωση Επιμελητήριων Ελλάδος
  8. Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών
  9. Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος
  10. ΣΕΤΕ
  11. FedHATTA
  12. Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής
  13. Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου
  14. Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικων Προϊόντων ΚΕΟΣΟΕ
  15. Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών Ελλάδος ΣΜΟΕ
  16. Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής ΕΝΟΑΑ

Το Συνέδριο θα προβάλει την Ευρωπαϊκή γαστρονομική κληρονομιά ενώ οι σύνεδροι, Έλληνες και  ξένοι εμπειρογνώμονες, και μέλη των Οινογαστρονομικών Αδελφοτήτων των διάφορων Ευρωπαϊκών χωρών, θα αναφερθούν στις παραδόσεις, στις πολιτικές, στα σχέδια δράσεων ανάδειξης του «τουρισμού φαγητού» (Food Tourism) όπως τον αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, και στο πλαίσιο της Έκθεσης οι ξένοι σύνεδροι και αρχιμάγειροι θα προετοιμάσουν και θα παρουσιάσουν διαφορετικά εθνικά εδέσματα.

Οι διοργανωτές εταιρεία MACT MEDIA GROUP, και Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις», εκφράζουν την ικανοποίηση τους όχι μόνο στην ανταπόκριση συμμετοχών στο Συνέδριο, αλλά και στους πολλούς εκθέτες, Περιφέρειες, Δήμους και μεμονωμένους παραγωγούς, που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για να είναι μέρος αυτής της επιτυχημένης και εντυπωσιακής διοργάνωσης.

Πληροφορίες παρέχονται και στην Γραμματεία τηλ. 2110129575 e-mail info@mact.gr και στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης, http://europegastronomy-athens2018.com/