Το Φεστιβάλ Αναρρίχησης και out-door δραστηριοτήτων στο αναρριχητικό πάρκο της Φυλής έχει γίνει πλέον θεσμός!

Στην 4η κατά σειρά διοργάνωση θα καλωσορίσουμε έναν απ’ τους καλύτερους διεθνώς Big Wall climbers, τον Sean Villanueva, καθώς και τον βραβευμένο σκηνοθέτη αναρριχητικών ταινιών Rus Vakrilov. Οι καλεσμένοι μας, θα σκαρφαλώσουν στα αναρριχητικά πεδία, θα παρουσιάσουν ένα μέρος της δουλειάς τους και των τεχνικών τους, όπως και η Αργυρώ Παπαθανασίου, ο Στέφανος Παπαδόπουλος, ο Κώστας Γραφανάκης και άλλοι σημαντικοί Έλληνες αναρριχητές.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

4o festival

4o festival

4o festival

4o festival

4o festival

Οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν με την αμέριστη συμπαράσταση Εκπαιδευτών, Βοηθών Εκπαιδευτών και αναγνωρισμένων αναρριχητών, οι οποίοι θα βοηθήσουν
εθελοντικά: Βουτυρόπουλος Γεώργιος, Δαγδιλλέλης Πέτρος, Ευαγγελίδης Χρήστος, Κανάρης Βαγγέλης, Καραπετάκος Άκης, Μηλιάς Τζώρτζης, Κούκης Γιώργος, Μπακάλης Δημήτρης, Παπαϊωάννου Κήρυκος, Στραβογένης Διονύσης, Τσίτσικας Δημήτρης, Φουνδουλάκης Μανώλης, Χορμοβίτη Μαριγώ και άλλοι των οποίων τα ονόματα θα ανακοινωθούν αργότερα.
Οργανωτικοί Υπεύθυνοι: Διονύσης Βασιλόπουλος (τηλ.: 6974358305) & Βαγγέλης Κανάρης (τηλ. 6973737696). Μέλη Οργανωτικής Ομάδας: Δελής Στέλιος,
Δερμεντζής Δημήτρης, Μπαλιούσκα Μαρία, Παναγάκη Ελεωνόρα, Φέτση Αγγέλα, Φουνδουλάκης Μανώλης Εκπαιδευτές Οργανωτικοί Υπεύθυνοι:, Βουτυρόπουλος Γιώργος, Καραπετάκος Άκης.
Γραμματεία: Πλατεία παλιού Δημαρχείου Χασιάς. Κεντρικός χώρος εκδηλώσεων, Πλατεία παλιού Δημαρχείου Χασιάς.
Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα παρευρίσκονται: Κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού (με κινητό ιατρείο) για την κάλυψη της εκδήλωσης, ομάδα εκπαιδευτών διασωστών της Ε.Ο.Ο.Α., κλιμάκιο της Ελληνικής Ε.Ο.Δ. Αττικής κλπ. Χώρος φιλοξενίας αναρριχητών εκτός Αττικής: Θα υπάρχει η δυνατότητα διανυκτέρευσης αναρριχητών εκτός Αττικής σε σκηνές σε διαμορφωμένο χώρο κοντά στα βράχια της Τροκάνεζας. Όλοι όσοι συμμετέχουν και σκαρφαλώνουν κατά το διήμερο 21-22/4/2018 αποδέχονται απαραίτητα ότι: «ο κάθε αναρριχητής σκαρφαλώνει αποκλειστικά με δική του ευθύνη και είναι απόλυτα υπεύθυνος για τους χειρισμούς του, αναλαμβάνοντας την ατομική ευθύνη των πράξεών του. Οι παρόντες εκπαιδευτές και μέλη του Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής έχουν αποκλειστικά συμβουλευτικό και υποστηρικτικό ρόλο». Η χρήση κράνους είναι υποχρεωτική για την αναρρίχηση στα πλαίσια του Φεστιβάλ.

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ:

O Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής σε συνεργασία με το Ν.Π. Πολιτισμού – Αθλητισμού του Δήμου Φυλής οργανώνουν για 4η συνεχόμενη χρονιά το φεστιβάλ αναρρίχησης στις 21 & 22 Απριλίου 2018, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας – Αναρρίχησης. Ένα φεστιβάλ που έχει γίνει πια θεσμός και ένα ραντεβού που δίνεται κάθε χρόνο στο αναρριχητικό πάρκο της νοτιοδυτικής Πάρνηθας. Για ακόμα μια χρονιά, το πρόγραμμα του είναι πλούσιο με σημαντικούς συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο Sean Villanueva, ένας από τους καλύτερους Big Wall Climbers παγκοσμίως, καθώς και ο βραβευμένος σκηνοθέτης αναρριχητικών ταινιών Rus Vakrilov είναι μόνο κάποια από τα σημαντικά ονόματα που θα καλωσορίσουμε σε αυτήν την τέταρτη διοργάνωση του φεστιβάλ. Όλοι οι καλεσμένοι μας και σπουδαίοι αναρριχητές, μεταξύ των οποίων και η Αργυρώ Παπαθανασίου, o Στέφανος Παπαδόπουλος, ο Κώστας Γραφανάκης θα παρουσιάσουν μέρος της δουλειάς τους και των τεχνικών τους. Για άλλους, σημαντικούς «αναρριχητικούς προορισμούς» στην Ελλάδα θα μας μιλήσουν φέτος οι
προσκεκλημένοι μας εκπρόσωποι από το Λεωνίδιο, σε μια ευρεία ανταλλαγή απόψεων για την ανάπτυξη της αναρρίχησης βράχου στην Ελλάδα. Η κ. Μαρία Παπαβασιλείου Δημοτική Σύμβουλος ήμου Νότιας Κυνουρίας), η Ντίνα Δανεσή από την Panjika και Παναγιώτης Γεωργοστάθης από τον Αναρριχητικό-Ορειβατικό Σύλλογο Λεωνιδίου θα μας παρουσιάσουν την πορεία της αναρριχητικής κοινότητας στο Λεωνίδιο και την ανάπτυξη της αναρρίχησης εκεί. Το διήμερο θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις από εκπαιδευτές και βοηθούς εκπαιδευτές της Ε.Ο.Ο.Α. για όλα τα επίπεδα αναρριχητών, στα αναρριχητικά πεδία «Μικρή Βαράσοβα» και «Πλάτωσι αρχαρίων». Αρχάριοι αναρριχητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το άθλημα και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στα ανοικτά πεδία της Πάρνηθας υπό την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών, ενώ πλήθος ελλήνων και ξένων αναρριχητών θα λάβουν μέρος στον καθιερωμένο αναρριχητικό μαραθώνιο με έπαθλα δώρα χορηγών για τους νικητές. Παράλληλα με τις αναρριχητικές δραστηριότητες που θα λάβουν χώρα στο φεστιβάλ και ένα πλήθος υπαίθριων δράσεων όπως πεζοπορίες στα μονοπάτια της Πάρνηθας, yoga, via ferrata, slackline, νυχτερινή αναρρίχηση αλλά και προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ, dj set parties. Για ακόμα μια χρονιά, το φεστιβάλ στηρίζεται στην ανιδιοτελή συμμετοχή εκπαιδευτών και βοηθών εκπαιδευτών της ΕΟΟΑ, αναρριχητών και θαυμαστών της αναρρίχησης, μελών και φίλων εθελοντών του Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής. Το Φεστιβάλ, επίσης, στηρίζουν Χορηγοί, εταιρείες out-door δραστηριοτήτων και Χορηγοί Επικοινωνίας.

Για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα, μπορείτε να επισκεφτείτε το:
http://eposfilis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=798&Itemid=594

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής και το Ν.Π.Πολιτισμού-Αθλητισμού «Η Πάρνηθα»