Με την επιτυχημένη ολοκλήρωση του συνεδρίου της ASTA (American Society of Travel Agents) στην Αθήνα, συνεχίζεται η μεγάλη προώθηση της Ελλάδας στην αγορά της Αμερικής και στα τουριστικά γραφεία της Αμερικής και στο πλαίσιο αυτό με τη συνεργασία των αμερικανικών τουριστικών πρακτόρων διοργανώνεται το 2ο Roadshow της North Events σε 3 πόλεις των ΗΠΑ. Οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα στις ελληνικές επιχειρήσεις και προορισμούς να συναντήσουν εξειδικευμένα τουριστικά γραφεία και ταξιδιωτικούς πράκτορες σε μεγάλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών, με την σημαντική συνεργασία και το κύρος της ASTA (American Society of Travel Agents). Είναι χαρακτηριστικό ότι το “Roadshow” θα ταξιδεύσει στην Βοστώνη, στην Νέα Υόρκη αλλά και στην Ουάσινγκτον και περιλαμβάνει σειρά εκδηλώσεων που αφορούν σε παρουσιάσεις τουριστικών προορισμών, γευσιγνωσίες παραδοσιακών προϊόντων αλλά και εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος που αποτυπώνουν την Ελλάδα ως έναν από τους κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης αλλά και του κόσμου.
Οι ημερομηνίες τον Μάϊο με τις πόλεις των επαγγελματικών συναντήσεων είναι οι εξής:
α) 07.05.2018 στη Βοστώνη
β) 08.05.2018 στην Νέα Υόρκη
γ) 09.05.2018 στην Ουάσιγκτον
Ο γενικός διευθυντής της North Events Λεωνίδας Μπαμπάνης δήλωσε ότι “Φέτος είναι η χρονιά της Ελλάδας για την Αμερική και αναμένονται νέες συνεργασίες και συνέργιες. Η διοργάνωση της ASTA Destination Expo εδώ στην Αθήνα τον Απρίλιο, το Roadshow της North Events στις 3 μεγάλες πόλεις και αγορές της Αμερικής τον Μάϊο, αλλά και η ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο στην οποία οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα, έρχονται να επιβεβαιώσουν τη δυναμική που έχει η αγορά των ΗΠΑ για ελληνική τουριστική βιομηχανία”.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της FEDHATTA Λύσσανδρος Τσιλίδης δήλωσε ότι “Οι ελληνικές επιχειρήσεις και οι ελληνικοί προορισμοί προβάλλονται στις 3 μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ και δημιουργούν προοπτικές αύξησης του τουριστικού ρεύματος από την αγορά της Αμερικής”.