Τηρήστε την τάξη, αλλιώς θα πέσουν καμπάνες, διαμηνύει ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτςη Χατζηδιάκος σε όσους δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Μεσαιωνικής Πόλης.
“Μεικτά συνεργεία του Δήμου, θα ξεκινήσουν άμεσα να πραγματοποιούν ελέγχους και να επιβάλουν πρόστιμα  ώστε φέτος  να ελαχιστοποιηθούν προβλήματα και δυσλειτουργίες που παρατηρούνται όλα τα προηγούμενα χρόνια”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Χατζηδιάκος, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα.
Η Δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη, σε συνεργασία με την Αστυνομία να πατάξει φαινόμενα καταπάτησης κοινόχρηστων χώρων, με την ανάκληση αδειών των καταστημάτων εντός του καλοκαιριού, ενώ αυστηρά θα τηρηθεί η απαγόρευση εισόδου στη Μεσαιωνική Πόλη, αυτοκινήτων και δικύκλων.
Αναφορικά με τη δράση κραχτών και επαιτών, ο Δήμαρχος δήλωσε΄κατηγορηματικά ότι “αν και είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Αστυνομίας και της Εισαγγελίας, δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής, η ιστορία πρέπει να τελειώσει εδώ” και πρόσθεσε ότι η συνεργασία με την Αστυνομία  θα πρέπει να είναι συνεχής. Το σχετικό αίτημα θα αποστείλει με επιστολή του ο Δήμαρχος τόσο στο αρμόδιο Υπουργείο, όσο και στην Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου και θα επισκεφτεί τις επόμενες ημέρες την Εισαγγελέα Πρωτοδικών προκειμένου να ζητήσει την παρουσία της κατά την διάρκεια της αφαίρεσης τραπεζοκαθισμάτων.
Αποφασίστηκε μάλιστα οι έλεγχοι να ξεκινήσουν άμεσα και ήδη ειδοποιούνται οι επιχειρηματίες να απομακρύνουν αντικείμενα και αυθαίρετες κατασκευές ώστε να αναδειχτεί η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, ως πολιτιστικό μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. 
Στην σύσκεψη μετείχαν οι αντιδήμαρχοι  Σάββας Διακοσταματίου, Τέρης Χατζηιωάννου, ο εντεταλμένος σε θέματα Πολεοδομίας και πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ Γιώργος Κακκούλης και υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης, της Πολεοδομίας και της Οικονομικής Υπηρεσίας.