“Στοπ” σε επιχειρηματικές δραστηριότητες που είναι ασυμβίβαστες με την διατήρηση και την ανάπτυξη της γαστρονομικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης, βάζει η Βενετία κάνοντας την αρχή με το “γρήγορο φαγητό”.  Οι τοπικές αρχές απαγόρευσαν το άνοιγμα νέων καταστημάτων με κεμπάπ και άλλου γρήγορου φαγητού, με εξαίρεση τα καταστήματα που πωλούν παραδοσιακό παγωτό. Ο Δήμος της Βενετίας θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο θα σταματήσει η διάδοση τέτοιου είδους εστιατορίων, καθώς δεν ταιριάζουν στην κληρονομιά της πόλης.
Η Paola Mar επικεφαλής Τουρισμού της Βενετίας, δήλωσε για το θέμα ότι “θέλουμε να θέσουμε φρένο σε τύπους δραστηριοτήτων που δεν συμβαδίζουν με την διατήρηση και την ανάπτυξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Βενετίας”. Διευκρίνσησε επίσης ότι η πόλη δεν αντιτίθεται στα κεμπάπ ή άλλα είδη γρήγορου φαγητού και ότι δεν έχει πρόβλημα με τους ανθρώπους που τρώνε σε υπαίθριους χώρους -αν και απαγορεύεται η κατανάλωση φαγητού στην πλατεία του Αγίου Μάρκου.
“Το πρόβλημα, τόνισε είναι ότι μια τουριστική πόλη όπως η δική μας υπάρχει ο κίνδυνος να χάσει την ταυτότητά της. Υπάρχουν τοπικά προϊόντα που πρέπει να προσπαθήσουμε να προωθήσουμε, αυτό θα ήταν καλύτερο για το πνεύμα της πόλης και, σε περιβαλλοντικό επίπεδο, θα ήταν πιο βιώσιμο”.
Οι αρχές σχεδιάζουν την ανάπτυξη χώρων πικ-νικ, προκειμένου να αποτρέψουν τους επισκέπτες από το να τρώνε φαγητά σε τουριστικά hotspots.