Ένα ταξίδι στις γεύσεις της Κρήτης, μια ξενάγηση στα ελληνικά προϊόντα, μια γνωριμία με τους τοπικούς παραγωγούς, ξεκινάει από αύριο έως 14 Μαΐου 2017 στην 7η Παγκρήτια Έκθεση “ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση & Τοπικές Γεύσεις Ελλάδας”, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να προμηθευτούν αγνά παραδοσιακά προϊόντα απευθείας από τοπικούς παραγωγούς.
Ο κύριος όγκος των εκθετών προέρχεται από κάθε γωνιά της Κρήτης, αλλά η διοργάνωση φιλοξενεί και περίπτερα από άλλες περιοχές της χώρας όπως την Σάμο, την Χαλκιδική, την Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, την Τρίπολη, την Αττική και τον Πειραιά.
Το εύρος των προϊόντων που μπορούν να δουν και να προμηθευτούν οι επισκέπτες, όπως τονίζεται, είναι πιο πλούσιο από κάθε άλλη φορά: λάδι, ελιές, τυροκομικά προϊόντα, παξιμάδια–αρτοσκευάσματα, χειροποίητα βουτήματα, σφακιανόπιτες, καλιτσούνια, ακανές, ξεροτήγανα, ξηροί καρποί, χαρουπόμελο, μέλι, γύρη, βασιλικό πολτό, γλυκά, μαρμελάδες, παραδοσιακά γλυκά κουταλιού, παστέλια, λουκουμάδες, βότανα, καπνιστά αλλαντικά, ζυμαρικά, ρακί, κρασί, λικέρ, είδη σοκολάτας, σαπούνια, καλλυντικά, αρωματικά βότανα, φυσικά καλλυντικά, χαρτικά, παραδοσιακές φορεσιές, αλόη είναι κάποια από τα προϊόντα που θα παρουσιάσουν οι εκθέτες.
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, οι επισκέπτες θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν ένα πλήθος μουσικών, χορευτικών και γαστρονομικών εκδηλώσεων.
Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν αύριο στις 7:00 το απόγευμα από τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.
Η Έκθεση λειτουργεί τα δύο Σαββατοκύριακα από τις 10:30 το πρωί έως τις 9:30 το βράδυ.
Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 4:00 το απόγευμα έως τις 9:30 το βράδυ.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη με δωρεάν πάρκινγκ.