Στην Σκύρο χτυπάει από αύριο η καρδιά του επιχειρηματικού κόσμου των Ελληνικών νησιών με την διεξαγωγή, 5-7 Μαΐου, της 41ης Γενικής Συνέλευσης του Ε.Ο.Α.Ε.Ν.
Ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών, που συνεχίζει σταθερά και με ενάργεια το έργο του, ως βασικό επιχειρηματικό κύτταρο της ελληνικής οικονομίας, επέλεξε το με ιδιαίτερο χρώμα αιγαιοπελαγίτικο νησί ως τόπο φιλοξενίας του κορυφαίου ετήσιου ραντεβού των 19 Επιμελητηρίων μελών του.
Στην Γενική Συνέλευση, την φιλοξενία της οποίας έχει αναλάβει το Επιμελητήριο Εύβοιας, πέραν των καταστατικών θεμάτων (Έγκριση Πρακτικών 40ης Γ.Σ. που έγινε τον περασμένο Οκτώβριο στη Λήμνο, πεπραγμένων του Δ.Σ και απολογισμού εσόδων – εξόδων έτους 2016 καθώς και από ορισμού του τόπου και της ημερομηνίας διεξαγωγής της επόμενης Γ.Σ κ.α), έχουν προγραμματιστεί και δύο πάνελ θεματικών ενοτήτων στα οποία θα συζητηθούν εκτενώς σημαντικά θέματα που απασχολούν τα νησιά της πατρίδας μας, όπως:
α) Η παραγωγική Ανασυγκρότηση στο Νησιωτικό Χώρο: αρχές, στόχοι, μέσα και προϋποθέσεις
β) Η στήριξη της εξωστρέφειας των νησιωτικών επιχειρήσεων.
Παράλληλα θα υπάρξει παρουσίαση τόσο του Δικτύου Αειφόρων Νησιών – ΔΑΦΝΗ και υπογραφή Πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ Ε.Ο.Α.Ε.Ν. και Δικτύου ΔΑΦΝΗ, όσο και της μελέτης της ΚΕΔΕ, σχετικά με τις υφιστάμενες υποδομές και τις αναπτυξιακές προοπτικές των νησιωτικών Δήμων.
Το πρόγραμμα της Συνέλευσης περιλαμβάνει επίσης και τα παρακάτω θέματα:
* Παρουσίαση ηλεκτρονικής εφαρμογής Keeano, αναζήτησης και καταγραφής ακτογραμμών με εξατομικευμένα αποτελέσματα.
* Ενημέρωση από διαπιστευμένους τραπεζικούς διαμεσολαβητές για βιώσιμες λύσεις, σχετικά με ρυθμίσεις των «κόκκινων » δανείων.
* Συνδιοργάνωση –ΕΟΑΕΝ και INSULEUR-με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς θεματικού Συνεδρίου με θέμα «Νησιωτικότητα και Γαλάζια Οικονομία: Πυλώνας Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας» (Πειραιάς 26 & 27 Μαΐου 2017).
* Ενίσχυση από την Κ.Ε.Ε.Ε. Επιμελητηριακών φορέων στήριξης της νησιωτικότητας.
* Αποτελέσματα αξιολόγησης προτάσεων έργων στην 1η πρόσκληση του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020.
* Χορήγηση αιγίδας Ε.Ο.Α.Ε.Ν. στην 4η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού GREEK TOURISM EXPO, Αθήνα 08-10/12/2017