Την επιτυχημένη εθνική τουριστική πολιτική της Ελλάδας για  τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο, με ορίζοντα τετραετίας και τις  υψηλές τουριστικές επιδόσεις της χώρας, παρουσίασε στην κορυφαία διεθνή συνάντηση των ηγετών του Τουρισμού στο World Tourism Forum στην Λουκέρνη της Ελβετίας, η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.
Η Υπουργός Τουρισμού, μίλησε στις εργασίες της ειδικής κλειστής συζήτησης  για τον τουρισμό (think tank) που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Τουριστικού Φόρουμ της Λουκέρνης, που αποτελεί την καθιερωμένη συνάντηση των ηγετών της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας και  εκπροσώπων των κυβερνήσεων, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και την ενημέρωση για το  σχεδιασμό των αναπτυξιακών πολιτικών στον τουρισμό.
Η Ελενα Κουντουρά, στην τοποθέτησή της παρουσία του πρωθυπουργού της Σάντα Λουτσία Allen Michael Chastanet,  του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Taleb Rifai και 40 και πλέον Υπουργών και κορυφαίων στελεχών των διεθνών τουριστικών και ταξιδιωτικών ομίλων, αναφέρθηκε στις δυνατότητες και ευκαιρίες ανάπτυξης νέων συνεργασιών σε επίπεδο κρατών και ιδιωτικής πρωτοβουλίας, με στόχο την ενίσχυση των τουριστικών μεριδίων και των επενδύσεων με όρους βιώσιμης ανάπτυξης. 
Η κ.Κουντουρά  συμμετείχε και στις  εργασίες του Φόρουμ,  με τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού Γιώργο Τζιάλλα και την Πρέσβη της Ελλάδας στην Ελβετία Χαρά Σκολαρίκου. Το Φόρουμ διεξάγεται  με τη συμμετοχή 400 και πλέον κυβερνητικών εκπροσώπων και Υπουργών, Διευθυνόντων Συμβούλων και επικεφαλής των κορυφαίων διεθνών ομίλων του τουρισμού, ακαδημαϊκών και επενδυτών.
Στο περιθώριο του Φόρουμ, η Υπουργός είχε σύντομη συνάντηση με τον Ομοσπονδιακό  Υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων, Εκπαίδευσης και Έρευνας της Ελβετίας Johann SchneiderAmmann, αρμόδιο και για τον τουρισμό, και πρώην πρόεδρο της Ελβετικής Συνομοσπονδίας. Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα διμερούς τουριστικής συνεργασίας. Ο Ελβετός Υπουργός εκφράστηκε με θερμά λόγια για την Ελλάδα και εξήρε τις υψηλές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού.
Διαδοχικές συναντήσεις με θεσμικούς παράγοντες για θέματα τουριστικής συνεργασίας και επενδύσεων πραγματοποίησε και ο κ.Τζιάλλας στο πλαίσιο συνεργασίας και αξιοποίησης της εμπειρίας της Ελβετίας και της παροχής τεχνογνωσίας όσον αφορά ειδικότερα την ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού.