Ο Διευθυντής του Αρχαιολογικού Πάρκου της Πομπηίας  Καθηγητή Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νάπολης   Massimo Osanna θα μεταφέρει την τεχνογνωσία του για την απορρόφηση χρηματοδοτήσεων σχετικά με την αναστήλωση της Δήλου. Εμπειρία σημαντική καθότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πομπηίας έχει αντλήσει χρηματικά ποσά για το σκοπό αυτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθιστώντας την ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά πάρκα στον κόσμο.
Για την αναστήλωση του αρχαιολογικού χώρου της Δήλου αλλά και για τους τρόπους χρηματοδότησής της, συναντήθηκαν ο Διευθυντής του Αρχαιολογικού Πάρκου της Πομπηίας, Καθηγητής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νάπολης Massimo Osanna, ο Διευθυντής της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης Alexandre Farnoux, ο Έφορος Αρχαιοτήτων Κυκλάδων Δημήτρης Αθανασούλης και ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από κοινή πρωτοβουλία της Γαλλικής Σχολής Αθηνών -που έχει αναλάβει την έρευνα του αρχαιολογικού χώρου της Δήλου τα τελευταία 150 χρόνια- της Εφορείας Αρχαιοτήτων της Πομπηίας, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και του Δήμου Μυκόνου.