Για 9η συνεχή χρονιά το Apollonia Beach Resort & Spa πιστοποιήθηκε με το «Green Key» Award.
To Apollonia Beach Resort & Spa, στην Αμμουδάρα, ξενοδοχείο του ομίλου Cyan group of hotels, πέρασε επιτυχώς όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης με βάση τα κριτήρια ένταξης και πιστοποίησης του βραβείου “Green Key”.
Το “Green Key” είναι ένα οικολογικό σήμα ποιότητας από την Ελληνική Προστασία της Φύσης για τουριστικά καταλύματα(ECO- LABEL).
Τα κριτήρια του Προγράμματος “Green Key” αφορούν στην Περιβαλλοντική Διαχείριση της τουριστικής επιχείρησης και στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση που πρέπει η επιχείρηση να αναλαμβάνει για το προσωπικό, τους επισκέπτες, τους προμηθευτές και ει δυνατόν την τοπική κοινωνία μέσα στην οποία λειτουργεί.
Συγκεκριμένα, τα κριτήρια για την βράβευση μιας επιχείρησης με το οικολογικό σήμα ποιότητας “Green Key” χωρίζονται στις παρακάτω 11 κατηγορίες:
1. Περιβαλλοντική διαχείριση
2. Συμμετοχή του Προσωπικού – Πληροφόρηση των πελατών
3. Διαχείριση Νερού – Πλύσιμο και καθαρισμός
4. Διαχείριση Απορριμμάτων
5. Ενέργεια
6. Τρόφιμα και ποτά
7. Εσωτερικό περιβάλλον
8. Kήποι και χώροι στάθμευσης
9. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
10. Διοίκηση
11. Πράσινες δραστηριότητες
Cyan group of hotels
Η Cyan group of hotels ιδρύθηκε το 1977 και διαθέτει στον όμιλό της τρία ξενοδοχεία. Το Apollonia Beach Resort & Spa 5* με 334 δωμάτια, το Santa Marina Beach 4* με 208 δωμάτια και το Si7a Beach City Resort & Spa 5* με 161 δωμάτια. Οόμιλος απασχολεί πάνω από 200 άτομα. Τα ξενοδοχεία βρίσκονται στην ΑμμουδάραΗρακλείου και στη Σητεία.