Δεύτερη χρονιά εκδηλώσεων για τον Οδοντωτό Διακοπτού- Καλαβρύτων φέτος, μέσα από τις δράσεις του θεσμού “Εν συρμώ 2017 – The art train” 13 με 18 Μαΐου 2017.
Οι εκδηλώσεις με τίτλο “Εν συρμώ 2017 – The art train” παρουσιάζουν την μοναδικότητα του Οδοντωτού και της μαγευτικής διαδρομής του ως έργο τέχνης, σε συνδυασμό με την τέχνη της φύσης στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον του Βουραϊκού και του Εθνικού πάρκου Χελμού-Βουραϊκού.
Για τον σκοπό αυτό φέτος, προσκλήθηκαν φοιτητές-καλλιτέχνες της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, οι οποίοι θα ταξιδέψουν μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους με τον Οδοντωτό σιδηρόδρομο για να βιώσουν τη μοναδική διαδρομή και τις ομορφιές του Φαραγγιού του Βουραϊκού, θα εμπνευστούν και θα δημιουργήσουν έργα τέχνης, τα οποία θα εκτίθενται διαδοχικά κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων στους Δήμους Αιγιαλείας και Καλαβρύτων.
Ο θεσμός “Εν συρμώ” συμμετέχει στην κεντρική εορταστική εκδήλωση του Δήμου Καλαβρύτων και του “Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος”. Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων καιστοχεύοντας στην ανάδειξη του ρόλου των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, έχειεπιλέξει για το 2017 ως τιμώμενο Μουσείο με παγκόσμιο συμβολισμό το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Δράσεις για το περιβάλλον και τα παιδιά, διαδραστικά παραμύθια για τον Οδοντωτό, ξεναγήσεις στο Μηχανοστάσιο του Οδοντωτού στο Διακοπτό, στο Infocente rΔιακοπτού, στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, στο Σταθμό του Οδοντωτού Καλαβρύτων, μουσικές εκδηλώσεις, γευσιγνωσίες και κεράσματα, βίντεο-προβολές και άλλα πολλά που ήδη σχεδιάζονται, θα δημιουργήσουν μια εξαιρετική γιορταστική ατμόσφαιρα, που θα μείνει αξέχαστη στους ταξιδιώτες και τους ντόπιους.
ΕΚΠΤΩΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ ΣΤΟΝ ΟΔΟΝΤΩΤΟ ΤΟΝ ΜΑΪΟ
Για τον μήνα Μάιο 2017 έχει σχεδιαστεί από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ένα μεγάλο πρόγραμμαειδικών εκπτώσεων για τα εισιτήρια στον Οδοντωτό, προσφέροντας τη δυνατότητα σε δεκάδες σχολεία και μαθητές αλλά και άλλες ομάδες εκδρομέων να απολαύσουν ένα συναρπαστικό ταξίδι τον ωραιότερο μήνα της άνοιξης. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται ενημερωτικές εκδηλώσεις για την συνεισφορά του Οδοντωτού στην ανάπτυξη της περιοχής και τα θετικά αποτελέσματα της συνεργασίας των φορέων, καθώς και αφιερώματα σε “δυο φίλους”, σπουδαίες προσωπικότητες της τέχνης, που έζησαν και μεγάλωσαν στο Διακοπτό. Τον ζωγράφο Γιάννη Σπυρόπουλο και τον ηθοποιό Διονύση Παπαγιαννόπουλο.
Οι εκδηλώσεις είναι συνεργασία των Δήμων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, του ΟΣΕ, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Γραφείου Διασύνδεσης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, του Φορέα Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού, του Συλλόγου Φίλων του Οδοντωτού, του Κέντρου Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Κλειτορίας-Ακράτας και την ευθύνη σχεδιασμού και υλοποίησης των εκδηλώσεων έχει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.), υπό την αιγίδα του το ΥπουργείοΤουρισμού.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων καθώς και το πρόγραμμα των ειδικών εκπτώσεων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ βρίσκονται στον ιστοχώρο των εκδηλώσεων www.ensirmo.gr.
Πληροφορίες: Εν συρμώ – Γιορτές του ΟδοντωτούWeb site: www.ensirmo.gr | E-mail: ensirmo @ gmail . com
Facebook: www.facebook.com/EnSirmo
ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρησης Δήμου Αιγιαλείας | Web site: www.dikepaigialeias.gr  | E-mail: dikepa@aigialeia.gov.gr |Τηλ.: 26910.28210, 26910.68308
Δήμος Καλαβρύτων Web site: www.kalavrita.gr | E-mail: dimos.kalavriton@1363.syzefxis.gov.gr |Τηλ.: 26920.22380, 26923-60400
Σιδηροδρομικοί σταθμοί Οδοντωτού Διακοπτού: Τηλ. 26910.43206 | Καλαβρύτων: Τηλ. 26920.22245 | Web site: www.trainose.gr