Θετικά, χαρακτηρίζει η Περιφέρεια Αττικής, τα μηνύματα των επαγγελματικών επαφών που έγιναν για την προβολή του τουρισμού της Αττικής, όπως φαίνεται από τον απολογισμό της συμμετοχής της  και στις δύο διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, την ITB 2017 στο Βερολίνο και την MITT 2017 στην Μόσχα.
Βερολίνο
Στρατηγικός στόχος της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής ήταν να γνωστοποιήσει στο ευρύ και εξειδικευμένο κοινό της έκθεσης ITB2017, τις πολλαπλές δυνατότητες που προσφέρει η Αττική γιαολιγοήμερες διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Για το λόγο αυτό, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, έγιναν προγραμματισμένες επαφές με επαγγελματίες του τουρισμού, δημοσιογράφους και εκπροσώπους εταιρειών, που περιλάμβαναν μεταξύ άλλων, ειδικές παρουσιάσεις των θεματικών μορφών τουρισμού που προσφέρει.
Ενδεικτικά, στο Βερολίνο υλοποιήθηκαν από τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής συναντήσεις  με SAB TOURS, BBC,  TUIREISECENTER, Redaktionsburo Welter, The British Berliner, American Tours, Akcja Grecja, Time rift tours, Ιdillio d’arte, Attika Reisen, CBN Travel & MICE, Deutscher Wanderveband Service GMBH, Golden Star, TCS, Maasland.com, Lehmann Kulturreisen GMBH.
Η Αττική, δίνει μεγάλη προτεραιότητα στην έγκαιρη ανάπτυξη νέων τουριστικών θεματικών υπηρεσιών, όπως οι περιηγητικές-περιπατητικές διαδρομές και για τον σκοπό αυτό συνομίλησε με εκπροσώπους της Deutscher Wanderverband Service GmbH (LeadingQuality Trails – Best of Europe) για την οργάνωση και υλοποίηση πιστοποιημένου σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα, περιηγητικού δικτύου των νησιών του Σαρωνικού και των αστικών διαδρομών της Αττικής.
Επιπλέον, έχουν ήδη προγραμματιστεί και θα υλοποιηθούν στους επόμενους μήνες οργανωμένα ταξίδια εξοικείωσης-φιλοξενίας (Fam -Press trips) Γερμανών δημοσιογράφων και διαμορφωτών κοινής γνώμης με συγκεκριμένες θεματικές ξεναγήσεις (π.χ. περιηγήσεις στην άγνωστηΑττική, Διακοπές με οικογένεια, Γαστρονομικές διαδρομές καιΟινογευσία, Γνωριμία με την Ελευσίνα, κλπ.).
Μόσχα
Σταθερή και φέτος στην παρουσία της στην ρωσική αγορά, η Περιφέρεια Αττικής μετείχε στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού MITT 2017 ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ.
Στόχος της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο της τουριστικής προβολήςτης (2017 – 2020), είναι η ενημέρωση της ρωσικής αγοράς, που επιζητά τουριστικές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών για τους λιγότερο γνωστούς προορισμούς, όπως για παράδειγμα τα κοντινά κοσμοπολίτικα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Αττική Ριβιέρα.
Ενδεικτικά, συναντήσεις υλοποιήθηκαν με Bibioglobus tours, Pegas Touristik, Tez Tour, Magelan, Voyages –Zhuk, On Vacation, magazine, Ais tours, Travel journalist, ProfTouristik, World of travel Company, Region of Sakha Yakutsk city, TravelQ.ru, Kasstour2.
Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής συνεργάστηκαν και πρότειναν στην ελληνική πρεσβεία, το προξενείο και στο γραφείοτου ΕΟΤ στη Μόσχα, ενδιαφέρουσες δράσεις για το Έτος Τουρισμού Ελλάδας – Ρωσίας (Οκτώβριος 2017 – Σεπτέμβριος 2018) και βρίσκονται στην διαδικασία εξέτασης του τρόπου υλοποίησης τους.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από το γραφείο του ΕΟΤ Μόσχας, αλλά και από συνεργάτες μας επαγγελματίες και δημοσιογράφους του τουρισμού στη Μόσχα, η ζήτηση (προκρατήσεις) για τη χώραμας και για την Αττική κινείται σε διψήφιο ποσοστό.
Η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Τουρισμού, Ελένη Δημοπούλου αποτιμώντας τις εργασίες που έγιναν στη διάρκειατων εκθέσεων τονίζει ότι: “Η γερμανική τουριστική αγορά, στηνευνοϊκή τουριστικά παρούσα συγκυρία, είναι βέβαιο ότι θα αυξήσειτην ζήτηση για επισκεψιμότητα στην Αττική. Η ανάγκη των Γερμανών επισκεπτών για συνεχώς νέους και ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς μπορεί να δώσει μεγάλη δυναμική σεεπιμέρους μικρούς θησαυρούς που κρύβει η Αττική και να ευνοήσει την τάση για εξειδικευμένες τουριστικές εμπειρίες υψηλής προστιθέμενης αξίας σε όλες τις εποχές του έτους.
Για την ρωσική αγορά που επανέρχεται δριμύτερη, όλα δείχνουν επίσης ότι θα ευνοήσει και την Αττική. Αναμένουμε διψήφια ποσοστά αυξήσεων και όπως μας ανέλυσε η Γενική Πρόξενος Ελένη Βακάλη στην συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε ο ΕΟΤ και το ελληνικό Προξενείο στην Μόσχα για φέτος έχουν ήδη κατάλληλα προετοιμαστεί όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες γρήγορης έκδοσης βίζας.
Οι επαφές και οι συνεργασίες που γίνονται πλέον έχουν καθοριστική σημασία για τον παλμό της τουριστικής αγοράς όλης της Αττικής. Με έκπληξη κάθε φορά ανακαλύπτουμε ότι δεν έχει γίνει επαρκώς γνωστό το πλήθος των τουριστικών εμπειριών γύρω από το ισχυρό όνομα της Αθήνας. Δουλειά μας είναι να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες που απαιτούνται ώστε και να καλύψουμε άμεσα την επικοινωνιακή παρουσίαση της Αττικής με τα κατάλληλα μέσα, στο κοινό όλης της Ευρώπης αλλά και στο διεθνές τουριστικό περιβάλλον”.