Με επιτυχία και με την συμμετοχή χιλιάδων Θεσσαλονικέων και επισκεπτών όλων των ηλικιών πραγματοποιήθηκε ο 12ος Διεθνής Μαραθώνιος “Μέγας Αλέξανδρος”, στην Θεσσαλονίκη.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας έδωσε την εκκίνηση για το δρόμο “Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος” των 5 χιλιομέτρων, στην παραλιακή λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου.
“Είμαι χαρούμενος που και φέτος η συμμετοχή αθλητών και πολιτών ήταν αθρόα και σύμφωνα με τους διοργανωτές ξεπέρασε τα 21.000 άτομα από 54 χώρες, δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο Διεθνής Μαραθώνιος ‘Μέγας Αλέξανδρος’, όπως και ο ειδικός δρόμος όχι για αθλητές, αλλά για τους πολίτες αποτελούν πλέον έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς της Θεσσαλονίκης, μια από τις αθλητικές εκδηλώσεις με διεθνές ενδιαφέρον. Το μήνυμα είναι ότι ο αθλητισμός μας ενώνει, το βάδισμα δίνει υγεία και ευεξία και όλοι πρέπει να βάλουμε στην καθημερινότητά μας την άθληση, για περισσότερη υγεία και εσωτερική ισορροπία. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για τη μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης, συγχαρητήρια στους νικητές και τους υπόλοιπους αθλητές του Μαραθωνίου και ευχαριστούμε τους χιλιάδες συμπολίτες μας και επισκέπτες που χάρηκαν το περπάτημα και τίμησαν με τη συμμετοχή τους και τις φετινές εκδηλώσεις”.