Από το Ιερό νησί της Πάτμου θα ξεκινήσει φέτος η Aegean Regatta 2017 και θα καταλήξει στην κοσμοπολίτικη Ρόδο, με ενδιάμεσους σταθμούς την Αστυπάλαια και Νίσυρο.
Η Aegean Regatta, διεθνής καταξιωμένος θεσμός στα ναυταθλητικά δρώμενα της χώρας, που έχει αγκαλιαστεί από Ελληνες και ξένους ιστιοπλόους, θα διεξαχθεί από 19 με 26 Αυγούστου 2017 με διοργανωτή Όμιλο τον Αθλητικό Σύλλογο Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου.
Η Aegean Regatta έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια, από το 2001 που ξεκίνησε μέχρι και σήμερα, να τονώσει τα ακριτικά νησιά μας, να φέρει σε επαφή ιστιοπλόους από την μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη, αλλά και να δώσει την δυνατότητα σε πολλά ξένα πληρώματα να γνωρίσουν το νησιωτικό πολιτισμό.
Οι λεπτομέρειες για την διοργάνωση της Aegean Regatta 2017 απασχόλησαν την σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Γιάννη Γιαννέλλη, ως προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής της Aegean Regatta, ενώ συμμετείχε ο Πρόεδρος ΕΑΘ/ΕΙΟ Λάζαρος Τσαλίκης, εκπρόσωποι Ιστιοπλοϊκών Ομίλων που συμμετέχουν και στελέχη της Υπηρεσίας.